António Lopes Ribeiro, Air 2007 - Perswijn
Wijn van de week

António Lopes Ribeiro, Air 2007

António Lopes Ribeiro en Sara Dionísio gelden met hun wijbedrijf Casa de Mouraz als een van de voorlopers in bio-dynamische wijnbouw in deze streek. Ze zijn ook lid van de club van de grote prediker van bio-dynamie, Renaissance des Appellations. Hun wijnen komen niet alleen op de markt onder deze naam, maar ook met de benaming Air.

Wvdw48_groot.jpgWijnen uit de Portugese wijnstreek Dão hadden lang de naam vooral erg hard en droog te zijn. Reputatie genoot de streek wel, als een van de klassieke gebieden voor Portugese rode wijnen. Maar de harde stijl is uit de mode, en dat is ook terug te zien in het karakter van de wijnen uit Dão, die tegenwoordig een stuk zachter en rijper zijn.

António Lopes Ribeiro en Sara Dionísio gelden met hun wijbedrijf Casa de Mouraz als een van de voorlopers in bio-dynamische wijnbouw in deze streek. Ze zijn ook lid van de club van de grote prediker van bio-dynamie, Renaissance des Appellations. Hun wijnen komen niet alleen op de markt onder deze naam, maar ook met de benaming Air. De rode Air is een compositie van lokale druiven: touriga nacional, alfrocheiro, jean en tinta roriz. Een heerlijke combinatie, die een voor de streek typische wijn oplevert, mooi stevig en intens, warm, kruidig, met heerlijk rijp rood fruit, bramen en zoethout, kracht en levendigheid.

António Lopes Ribeiro, Air 2007, Dão
Coenecoop, 4
**** (*)

Meer aanraders?
In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel. Nog geen abonnee? Regel het vandaag nog!
Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item