Mas des Agrunelles, Cariño 2009 - Perswijn
Wijn van de week

Mas des Agrunelles, Cariño 2009

Wvdw45_klein.jpgDit zijn toch heerlijke snoepjes voor de wijnliefhebber. Francaise Stéphanie Ponson en Frédéric Porro, van Spaanse afkomst, hebben elk een minuscuul domein, respectievelijk Mas Nicot en Domaine La Marèle. Als product van hun liefde en partnerschap besloten ze samen in 2005 Mas des Agrunelles te creëren. Een wijngaard op een van de hoogste plekken in de Languedoc, rond Argelliers.

Wvdw45_groot.jpgDit zijn toch heerlijke snoepjes voor de wijnliefhebber. Francaise Stéphanie Ponson en Frédéric Porro, van Spaanse afkomst, hebben elk een minuscuul domein, respectievelijk Mas Nicot en Domaine La Marèle. Als product van hun liefde en partnerschap besloten ze samen in 2005 Mas des Agrunelles te creëren. Een wijngaard op een van de hoogste plekken in de Languedoc, rond Argelliers. Deze plaats ligt tussen het befaamde wijndorp Anaine en de wijngaarden van Pic Saint-Loup. Een ideale plek om een van de klassieke druiven van de streek, carignan, weer nieuw leven in te blazen. Ook ging het stel biologisch werken, zodat deze wijn op tafel stond in onze proeverij van biologische rode wijnen, hoewel de wijngaard officieel nog ‘in conversie’ is.

Met een knipoog naar de Spaanse afkomst van Porro werd hij Cariño gedoopt. Een heerlijk glas rood, dat extra klasse heeft dankzij de heerlijke jaargang 2009, die ook hier zeer geslaagd was. Hij is kruidig en zwoel, jammig, open, met pruimen, smaakvol, spannend door goede zuren: blijft superfris.

Mas des Agrunelles, Cariño 2009
Vin de Pays d’Oc
Vinoblesse, € 8,25

****(*) 

Reageer op dit item