Três Bagos Sauvignon, 2009 - Perswijn
Wijn van de week

Três Bagos Sauvignon, 2009

In de Dourostreek val je werkelijk van de ene verbazing in de andere. Koud heeft het gebied zich op de kaart gezet met prachtige rode wijnen of je moet constateren dat ook de mogelijkheden voor wit opmerkelijk groot zijn. Het is hier wel warm, maar er is ook een duidelijke Atlantische invloed. Bovendien is het mogelijk de witte druiven aan te planten op de hogere toppen, voor meer verkoeling.

WvdW37_groot.jpgIn de Dourostreek val je werkelijk van de ene verbazing inde andere. Koud heeft het gebied zich op de kaart gezet met prachtige rodewijnen of je moet constateren dat ook de ­mogelijkheden voor wit opmerkelijkgroot zijn. Het is hier wel warm, maar er is ook een duidelijke Atlantischeinvloed. Bovendien is het mogelijk de witte druiven aan te planten op de hogeretoppen, voor meer verkoeling.

Daar komt dan het vakmanschap bij van deze groep wijnboeren, de­Lavradores de Feitoria: een club van vijftien topproducenten uit de Douro, diemede op initiatief van Dirk van der Nie­poort – dé grote man van de wijnen hier– de handen ineen hebben geslagen. Ze maken hun eigen wijnen en port, enleveren daarnaast druiven aan dit project.
De wijnen zijn van een hoog niveau.Van rood wisten we dat al, maar ook deze Sauvignon Blanc komt zeer goed uit debus. Het is uiteraard een Sauvignon in een rijpe stijl, krachtig en breed,intens van smaak, met goede bitters, perzik en abrikoos, rozemarijn, tijm,honing, salie en een mooie lengte.

Lavradores de Feitoria, Três Bagos Sauvignon 2009
Vinho Regional Duriense
André Kerstens, 6    *****

BORDER-BOTTOM-STYLE: none; BORDER-RIGHT-STYLE: none; BACKGROUND-COLOR: #999999; WIDTH: 100%; BORDER-TOP-STYLE: none; BORDER-LEFT-STYLE: none”>Meer aanraders?
In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel. Nog geen abonnee? Regel het vandaag nog!
Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item