Freiherr von Gleichenstein, Spätburgunder, 2007 - Perswijn
Wijn van de week

Freiherr von Gleichenstein, Spätburgunder, 2007

Met de verandering van het klimaat schuift ook de streek waar goede wijnen van pinot noir kunnen worden gemaakt naar het noorden op. In de Kaiserstuhl, de warmste plek van Duitsland, worden inmiddels al zeer fraaie exemplaren geproduceerd. Oberbergen, met zijn prachtige zuidhellingen, is een van de gezegende plekken voor de aanplant van deze druif hier. De vulkanische ondergrond, gemengd met kalk, levert krachtige en tegelijk frisse en mineralige exemplaren op.

WvdW_20_groot.jpg
Met de verandering van het klimaat schuift ook de streek waar goede wijnen van pinot noir kunnen worden gemaakt naar het noorden op. In de Kaiserstuhl, de warmste plek van Duitsland, worden inmiddels al zeer fraaie exemplaren geproduceerd. Oberbergen, met zijn prachtige zuidhellingen, is een van de gezegende plekken voor de aanplant van deze druif hier. De vulkanische ondergrond, gemengd met kalk, levert krachtige en tegelijk frisse en mineralige exemplaren op.

Freiherr von Gleichenstein – van de familie die het wijngoed in bezit heeft sinds 1634! – liet met de jaargang 2001 een nieuwe wijnmaker aantreden. Odin Bauer, met ervaring in de Bordeaux, de Bourgogne en Australië, moest de wijnen naar een hoger niveau brengen. Dat is gelukt. Spätburgunder (30% van de aanplant) is hier een belangrijke druif, waar mooie wijnen van gemaakt worden, in een elegante, vooral niet te zware stijl. Heel pinotgetypeerd. De geur is heerlijk kruidig; de smaak heeft diepgang, zuren en stevigheid, is jeugdig, met wat kaneel en mooi droog en levendig.

Freiherr von Gleichenstein, Spätburgunder, 2007

Oberbergener Bassgeige

LekkerSapje, 22,50

*****

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item