Domaine Maris, La Touge 2004, Minervois - Perswijn
Wijn van de week

Domaine Maris, La Touge 2004, Minervois

De La Touge is een echte syrahcuvée, waarin de druiven van de streek helemaal kunnen schitteren. De jaargang 2004 is nog heerlijk en spannend, maar is er inmiddels wel aan toe om te worden gedronken. Je ruikt aangename krentjes, kruiden, zwarte peper en olijven; in de smaak is er nog frisheid, sap, hij is intens, met lengte en spanning.

WvdW_10_groot.jpg
De streek rond het dorp La Livinière, in het hart van de Minervois, geldt als ideaal voor de o zo populaire syrahdruif. Het bedrijf van Robert Eden is zoveel mogelijk in balans met de natuur. Alle energie die in de kelder wordt gebruikt, is afkomstig van eigen zonnepanelen en windenergie. In de wijngaard wordt bio-dynamisch gewerkt en geploegd met een paard. Dit deel van de Minervois heeft een ideaal klimaat voor dit type wijnbouw. Het is een van de Franse wijnstreken met de minste regenval, zeker in het zomerseizoen, zodat er maar heel weinig ziektedreiging is. Daardoor is het relatief eenvoudig alles met beperkte middelen onder controle te houden. Bij de behandeling van ziektes worden biodynamische middelen gecombineerd met zwavel.

De La Touge is een echte syrahcuvée, waarin de druiven van de streek helemaal kunnen schitteren. De jaargang 2004 is nog heerlijk en spannend, maar is er inmiddels wel aan toe om te worden gedronken. Je ruikt aangename krentjes, kruiden, zwarte peper en olijven; in de smaak is er nog frisheid, sap, hij is intens, met lengte en spanning.

La Branche

12,70

****(*)

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item