Domaine Catherine et Didier Tripoz - Perswijn
Wijn van de week

Domaine Catherine et Didier Tripoz

Hoewel de appellation van deze wijn Bourgogne is, komt hij uit de Mâcon, uit het dorp Loché, waar Catherine en Didier Tripoz hun wijnen maken – niet te verwarren overigens met Céline en Laurent Tripoz, die in hetzelfde dorp wijn maken. Nogal verwarrend, die families in de Bourgogne, en nog allemaal in de wijn ook. Het echtpaar heeft 10 hectare wijngaarden in de Mâconnais, en mag zich beroemen op oude stokken die wijnen voortbrengen met een bijzondere kracht en diepgang.

Wvdw_42.jpg
Domaine Catherine et Didier Tripoz

Vieilles Vignes 2007, Bourgogne

Hoewel de appellation van deze wijn Bourgogne is, komt hij uit de Mâcon, uit het dorp Loché, waar Catherine en Didier Tripoz hun wijnen maken – niet te verwarren overigens met Céline en Laurent Tripoz, die in hetzelfde dorp wijn maken. Nogal verwarrend, die families in de Bourgogne, en nog allemaal in de wijn ook. Het echtpaar heeft 10 hectare wijngaarden in de Mâconnais, en mag zich beroemen op oude stokken die wijnen voortbrengen met een bijzondere kracht en diepgang. De stokken waarvan deze wijn wordt gemaakt, zijn meer dan vijftig jaar oud, met uiteraard lage opbrengsten. Dat maakt het mogelijk hem een mooie rijping op barriques te geven, zonder dat het hout direct te overheersend wordt. Je blijft het mooie terroir, dat de wijn zijn frisheid geeft, altijd proeven. Hij ruikt heerlijk naar hout en exotisch fruit, sinaasappel en hazelnoten; de smaak is intens, mondvullend, met aangenaam citrusfruit; veel opsmuk, maar hij kan het hebben.

La Branche

9,-

****(*)

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website vind je bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item