Taste Persian Caviar - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Taste Persian Caviar

Niks is zo heerlijk decadent als kaviaar. Tijdens Champagne aan Zee kunt u in de workshop ‘Taste Persian Caviar’ klassieke combinaties van champagne en kaviaar proeven.

Kaviaar wordt ook het ‘zwarte goud’ genoemd. Terecht, want de prijzen voor de onbevruchte, gezouten eitjes van de steur kunnen oplopen tot duizenden euro’s voor een piepklein blikje. Op de workshop ‘Taste Persian Caviar’ wordt onder begeleiding van Ronald de Groot beluga-kaviaar en sevruga-kaviaar geproefd. Beluga (op de foto) is zilverachtig tot zwart van kleur, sevruga is donkergrijs. Allebei de soorten worden geoogst in Iran, waar de vissen worden gevangen in de Kaspische zee. Steuren kunnen hier in een voedselrijk milieu kan uitgroeien tot een prachtige vis.
Meer informatie over kaviaar staat op www.persiancaviar.nl

De workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Persian Caviar, een delicatessenwinkel die levert aan horeca, cateringbedrijven en groothandels. Particulieren zijn welkom in de winkel aan het Palaceplein 263-264 in Scheveningen. Meer informatie: http://www.persiancaviar.nl/.

Reageer op dit item

nl Nederlands