Borsao, Garnacha 2000, Tres Picos, Campo de Borja - Perswijn
Wijn van de week

Borsao, Garnacha 2000, Tres Picos, Campo de Borja

Campo de Borja is een klein wijngebied in de provincie Aragón, in noord Spanje, ten westen van de stad Zaragoza in het dal van de Ebro. Campo de Borja staat bekend om zijn krachtige wijnen, met een stevige dosis alcohol. Ten dele wordt de wijn nog verkocht om andere wijnen aan te sterken, maar steeds meer wordt in de streek zelf op fles gebracht. Het grootste deel van de productie is rood, maar liefst 20% is rosé. Wit is hier marginaal. Belangrijkste druif is de garnacha, de druif die we ook vinden in Zuid-Frankrijk, bijvoorbeeld in Châteauneuf-du-Pape. Garnacha is ook de druif voor deze wijn, van de plaatselijke coöperatie. Dit bedrijf bewijst dat een coöperatie succesvol kan zijn en mooie wijnen kan maken. 800 leden bewerken in totaal 1000 hectare wijngaarden, dus het gaat vooral om kleine boeren, met bezittingen van meestal kleiner dan een hectare. De Tres Picos wordt gemaakt op basis van garnacha van stokken die 35 tot 40 jaar oud zijn, van een wijngaard op een hoogte van 600 tot 700 meter, met een opbrengst van niet meer dan 35 hectoliter per hectare. Zeer weinig dus. Het verklaart het intense en mondvullende karakter van deze fraaie wijn. De geur is mooi, explosief, met zuidelijke kruiden, peperig, breed, zwoel, sappig, met een stevige smaak, maar ook elegan­tie, kersen en vanille, lengte, heel karaktervol en aan­genaam, iets stevig in de finale. Een fraaie wijn.

Borsao, Garnacha 2000, Tres Picos, Campo de Borja
€ 8,95
Ron Cohen Wijnen, Sittard, telefoon 045-5729701

<http://www.roncohenwijnen.com> (deze website wordt niet erg up-to-date gehouden, helaas)

Reageer op dit item