Candido, Salice Salentino Riserva - Perswijn
Wijn van de week

Candido, Salice Salentino Riserva

Voor onze wijn van deze week keren we nog even terug naar Zuid-Italië, de hak van de laars. Een mooie streek, landelijk, zonnig, en nog niet al te toeristisch. Een van de beste wijnhuizen hier is Candido, in het dorpje Sandonaci, in de provincie Brindisi. De wijngaarden van Candido bevinden zich in een gebied dat recht heeft op de officiële herkomstbenaming (DOC) Salice Salentino. Allesandro Candido, alweer de derde generatie van de familie die verantwoordelijk is voor het bedrijf, wordt gezien als één van de wijnmakers die het voortouw hebben genomen in de nieuwe ontwikkelingen van het wijnmaken in Apulië. Zijn Salice Salentino wordt tot de beste wijnen van Apulië gerekend. Allesandro Candido bezit met zijn familiebedrijf inmiddels 300 hectaren eigen wijngaarden. Uit deze wijngaarden zijn de inheemse druiven afkomstig die aan de basis staan van de Salice Salentino, negroamaro en malvasia nera. Vanwege een rijping op grote eikenhouten vaten van twee jaar en tien maanden op fles mag deze wijn het predikaat ‘Riserva’ voeren. Door het warme klimaat heeft deze wijn veel gestoofd fruit in de geur en smaak, met een aangename stevigheid. Dat maakt deze wijn tot een perfecte begeleider van geroosterd vlees.
Hij heeft een heerlijke warme en zuidelijke geur, met een vleugje kruidigheid en kersen. Hij is licht gerijpt in de smaak, warm en zwoel, met een aangename frisheid door wat zuren, wel elegant, wat bitter­tonen na, smake­lijk en karaktervol. Een mooi glas wijn.

Importeur: Vinites, Haarlem, € 5,95; verkoopadressen: <http://www.vinites.com>
Te koop bij de betere wijnhandel, bijvoorbeeld Pasteuning, Amsterdam, <http://www.pasteuning.nl>

Reageer op dit item