Tijdens zijn studie medicijnen werd Ronald gegrepen door de wijn. Na een loopbaan als arts werd hij in de jaren tachtig écht actief in de wijn; niet alleen als mede-oprichter en hoofdredacteur van Perswijn, maar ook als wijnschrijver voor onder andere De Telegraaf, Tom Stevenson Wine Report en The Oxford Wine Companion. Ronald is lid van de Grand Jury Européen en werd in 2016 benoemd tot officier in de Ordre du Mérite Agricole. Favoriete wijn: champagne.
Lars Daniëls studeerde ooit Franse Taal- en Letterkunde, werkte in de Utrechtse horeca en daarna voor een wijnimporteur. In 2007 slaagde hij voor het examen Magister Vini (SDEN niveau 5). Vanaf 2008 schrijft hij voor Perswijn en in 2023 werd hij mede-eigenaar. Verder geeft hij les aan de Wijnacademie (Vinologenopleiding en Magister Vini) en verzorgt hij presentaties. Hij mag zich ook Riesling Fellow noemen, jawel!
Vanuit zijn bedrijf Wine PEP Talk werkt Frank Jacobs als wijnschrijver, wijnspreker, wijndocent en wijntaxateur. Hij heeft inmiddels ruim veertig jaar ervaring in de wijnwereld, schreef enkele wijnboeken en levert regelmatig bijdragen aan diverse bladen en kranten, waaronder Perswijn, waaraan hij vanaf het prille begin in 1988 is verbonden. Eerst louter als lid van het proefpanel, maar sinds 1992 inmiddels ook al meer dan 30 jaar als redacteur. Daarnaast was hij van 2003 tot 2016 docent analytisch (blind)proeven aan de Wijnacademie en verzorgde hij het proeftechnische gedeelte van het begeleidingstraject naar het hoogste Nederlandse wijndiploma Magister Vini. Daarna werd hij Bestuursvoorzitter van de Wijnacademie, een functie die hij eind 2020 op moest geven na een besmetting met Covid-19 waardoor hij ruim 1½ jaar zijn reukvermogen kwijtraakte. Ook was hij jarenlang wijndocent aan de Hogere Hotelschool Den Haag en is hij als senior consultant aan wijnveilinghuis Winefield’s verbonden.
Ondanks een afgeronde studie psychologie koos Gerard uiteindelijk toch voor de horeca. Na een leerschool bij verschillende bedrijven begon hij met een compagnon een eigen restaurant met mediterrane keuken in Nijmegen en voltooide de vinologenopleiding. Vervolgens was hij vijf jaar hoofdredacteur van Wining&Dining, een tijdschrift over eten en drinken. Sinds 2003 werkt hij als fotograferend auteur voor verschillende tijdschriften. Vanaf 2016 geeft hij naast deze activiteiten les aan de TIO Hogeschool in vakken als menuleer, ondernemerschap en natuurlijk wijnkennis.
Eindredacteur Anda Schippers gaat in ieder nummer op jacht naar zaken die niet pluis zijn. Ze maakt koppen, (her)schrijft intro’s, kort artikelen in, verbetert spel- en grammaticafouten, checkt zoveel mogelijk namen, controleert de opgemaakte artikelen enzovoort. Ook houdt ze de voortgang van de productie in de gaten. Als lid van de redactie draagt ze onder meer bij aan
nieuwe ideeën voor artikelen en series. Ze is waarschijnlijk de enige mens op aarde die elk nummer van Perswijn drie keer leest, van voor naar achter en weer terug.
 
			 
         
                

 
                

 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                
