Tijdens zijn studie medicijnen werd Ronald gegrepen door de wijn. Na een loopbaan als arts werd hij in de jaren tachtig écht actief in de wijn; niet alleen als mede-oprichter en hoofdredacteur van Perswijn, maar ook als wijnschrijver voor onder andere De Telegraaf, Tom Stevenson Wine Report en The Oxford Wine Companion. Ronald is lid van de Grand Jury Européen en werd in 2016 benoemd tot officier in de Ordre du Mérite Agricole. Favoriete wijn: champagne.
Studeerde Franse taal- en letterkunde, maar kon de verleidingen van de horeca niet weerstaan. De liefde voor wijn ontwikkelde zich snel en in 2007 slaagde hij voor het examen Magister Vini, het hoogste wijnexamen in de Nederlandse taal. Na jaren in de wijnhandel besloot hij in 2012 helemaal voor het overbrengen van wijnkennis te gaan. Lars schrijft al 15 jaar voor Perswijn, is sinds 2011 redactielid en met ingang van 2023 adjunct-hoofdredacteur. Daarnaast geeft hij les aan de Wijnacademie, voor de Vinologenopleiding en voor Magister Vini, en verzorgt hij presentaties. Hij houdt van goedgemaakte wijnen die hun natuurlijke en culturele herkomst uitdrukken.
Behalve wijnschrijver is Frank Jacobs wijnspreker, wijndocent en wijntaxateur met ruim veertig jaar ervaring in de wijnwereld. Hij schreef enkele wijnboeken en levert regelmatig bijdragen aan diverse bladen en kranten, waaronder Perswijn, waaraan hij inmiddels al meer dan 35 jaar als redacteur is verbonden. Verder was hij van 2003 tot 2016 docent analytisch (blind)proeven aan de Wijnacademie en verzorgde hij het proeftechnische gedeelte van het begeleidingstraject naar het hoogste Nederlandse wijndiploma Magister Vini. Ook was hij jarenlang wijndocent aan de Hogere Hotelschool Den Haag en is hij als senior consultant aan wijnveilinghuis Winefield’s verbonden.
Ondanks een afgeronde studie psychologie koos Gerard uiteindelijk toch voor de horeca. Na een leerschool bij verschillende bedrijven begon hij met een compagnon een eigen restaurant met mediterrane keuken in Nijmegen en voltooide de vinologenopleiding. Vervolgens was hij vijf jaar hoofdredacteur van Wining&Dining, een tijdschrift over eten en drinken. Sinds 2003 werkt hij als fotograferend auteur voor verschillende tijdschriften. Vanaf 2016 geeft hij naast deze activiteiten les aan de TIO Hogeschool in vakken als menuleer, ondernemerschap en natuurlijk wijnkennis.
Anda Schippers combineert in haar werk als freelance redacteur en vertaler haar liefde voor taal, boeken, wijn en eten. Ze is gepromoveerd Neerlandica, werkte voor diverse communicatiebureaus en culinaire tijdschriften en is sinds 2006 eindredacteur en columnist van Perswijn. Daarnaast vertaalt ze kook- en wijnboeken, schrijft en redigeert teksten voor opdrachtgevers en begeleidt mensen bij het schrijven van columns, essays en scripties. Ze houdt vooral van elegante, lichtvoetige en complexe wijnen, met sherry en champagne voorop.