Unique selling point? - Perswijn
Andermans woorden

Unique selling point?

“Dourzame” ontwikkelingDe woordspeling is misschien gemakkelijk, toch krijgt de term al zijn betekenis wanneer we de grootste wijngaard van de Dourovallei, met zijn 1006 hectares aan wijnstokken, ontdekken.

Geteeld op vlaktes die natuurlijk afgebakend zijn, rijpen de druiven van de streek in een sterk continentaal klimaat, met droge zomers gevolgd door even droge, maar heel koude winters. De diepe en licht zure bodems bestaan hoofdzakelijk uit lei en schalie. De streek is bijzonder geschikt voor duurzame wijnbouw. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Vilariçavallei thans de hoogste concentratie aan “biowijngaarden” kent.

Persbericht naar aanleiding van de lancering van de lijn Altano in België. Altano staat voor wijnen met de DOC Douro, geproduceerd door Symington.

Reageer op dit item