Bellingham, Chenin Blanc Viognier 2012, Western Cape - Perswijn
Wijn van de week

Bellingham, Chenin Blanc Viognier 2012, Western Cape

Bij een bezoek aan Bellingham in november legde wijnmaker Niël Groenewald uit hoe hij ‘speelt’ met blends. Hij neemt één druif als basis en voegt dan een andere druif toe.
Ook al is het maar een klein beetje, het is vaak nét genoeg om de wijn een ander karakter te geven. Het kan volgens Groenewald precies datgene zijn wat de oorspronkelijke druif mist, of datgene compenseren wat hij te veel heeft. In het geval van chenin blanc kan wat viognier helpen om de wijn af te ronden, zodat de hoge zuren van chenin blanc wat minder op de voorgrond treden. Een mooi argument tegen al die wijnen op basis van één druif. Waar overigens, zonder dat het op het etiket vermeld wordt, vaak ook een beetje van iets anders in zit (en dat mag ook, tot 15%). Hier wordt de toevoeging met trots vermeld, een prima idee.

Het is heerlijk wit, met frisheid, zoet fruit, gele appel, citroen, honing, mango en aangename zuren.

Mitra, € 7,29

Reageer op dit item