Meyer Fonné Pinot Blanc 2010, Alsace - Perswijn
Wijn van de week

Meyer Fonné Pinot Blanc 2010, Alsace

Een paar jaar geleden brachten we al eens een bezoek aan de jonge Felix Meyer van het Domaine Meyer in Katzenthal. Vader François kwam nog even zijn neus om de hoek steken, en zag dat het goed was. Felix maakt wijnen met een grote precisie, perfect in hun fruit.

meyer_fonn__250
Een paar jaar geleden brachten we al eens een bezoek aan de jonge Felix Meyer van het Domaine Meyer in Katzenthal. Vader François kwam nog even zijn neus om de hoek steken, en zag dat het goed was. Felix maakt wijnen met een grote precisie, perfect in hun fruit. En dat kunnen veel Elzasboeren helaas niet zeggen. Hij maakt ook van gewone druiven als pinot blanc heerlijke wijnen. De wijngaarden bevinden zich in het hart van de Elzas, direct bij de stad Colmar. De wijnen rijpen op grote houten vaten, foeders, die de wijnen geen houtsmaak geven, maar ze wel mooi afronden. Dit is de eenvoudige, betaalbare versie van de pinot blanc, gebotteld in een literfles.

Hij profiteert van de frisheid van de nieuwe jaargang, is heerlijk lichtvoetig, sappig, met bloemen en wit fruit, peer en appel, zachte zuren na; een heerlijke liter!

Wijnhandel Léon Colaris, € 8,25 (liter)

Reageer op dit item