Meiser, Weissburgunder trocken 2009 - Perswijn
Wijn van de week

Meiser, Weissburgunder trocken 2009

Hoe gewoon een lange geschiedenis ook is voor dit soort familiebedrijven, voor ons blijft het bijzonder om te kunnen zeggen dat de familie zich hier vestigde in 1696. Net als bij andere familiebedrijven werd wijnbouw lang gecombineerd met andere vormen van landbouw. Pas in de jaren dertig van de vorige eeuw stapte men volledig over op wijn.

WvdW_41_groot.jpgHoe gewoon een lange geschiedenis ook is voor dit soort familiebedrijven, voor ons blijft het bijzonder om te kunnen zeggen dat de familie zich hier vestigde in 1696. Net als bij andere familiebedrijven werd wijnbouw lang gecombineerd met andere vormen van landbouw. Pas in de jaren dertig van de vorige eeuw stapte men volledig over op wijn.

Alle voorwaarden waren aanwezig, met een bijzondere variatie in terroir. Waar vind je een combinatie van löss, mergelkalk, vulkanisch gesteente, kalkgesteente en zandhoudende gronden? Hier dus. Dat is mede een verklaring voor het ruime assortiment druiven: niet alleen riesling, maar ook chardonnay, gewürztraminer, scheurebe, huxelrebe, frühburgunder en spätburgunder, en dat is nog niet eens alles.

Weissburgunder is er een van, en zeker geen ondergeschoven kindje, vooral in deze prima jaargang 2009. Kracht en frisheid, dat is de combinatie, met perzik en gele pruimen, breed en zacht in de smaak, natuurlijk een klein zoetje, maar met spanning dankzij goede zuren.

Meiser, Weissburgunder trocken 2009
Rheinhessen
Wijninspiratie, € 8,95 **** (*)

Meer aanraders?
In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel. Nog geen abonnee? Regel het vandaag nog!
Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item