Wijn van de week: Regent - Perswijn
Wijn van de week

Wijn van de week: Regent

Sinds een paar jaar worden de Nederlandse en Belgische wijnen internationaal gevolgd door het Tom Stevenson Wine report. Om het praktisch te houden, proeven we –Ronald de Groot en René van Heusden- de wijnen voor deze gids samen met Fiona Morrison MW, die verantwoordelijk is voor het Belgische gedeelte.
Sinds een paar jaar worden de Nederlandse en Belgische wijnen internationaal gevolgd door het Tom Stevenson Wine report. Om het praktisch te houden, proeven we –Ronald de Groot en René van Heusden- de wijnen voor deze gids samen met Fiona Morrison MW, die verantwoordelijk is voor het Belgische gedeelte. Het aantal wijnen stijgt jaarlijks, omdat ook de wijnbouw in de lage landen steeds professionelere vormen aanneemt. België steekt Nederland de loef af met een paar wijnen van hoge kwaliteit, maar in de breedte weet Nederland betere wijnen neer te zetten. Een paar wijnen uit 2006 waren verrassend goed, zoals de Regent van Wijngaard de Wageningse Berg, later overigens apart geproefd.

Wijnmaker Jan Oude Voshaar verklaart deze kwaliteit door het goede najaarsweer van 2006. Maar dat niet alleen. Onder andere door cursussen hebben de Nederlandse wijnboeren zich toegelegd op zachter maken van de tannines van de regent. Deze hybride-druif, dus geen ‘echte’ vitis vinifera, heeft als onhebbelijke eigenschap dat de wijnen snel wat te droog overkomen. Zeker de Regent ‘fruitig’ 2006 is in dat opzicht heel geslaagd: het fruit is hier prima aanwezig, hij is soepel en open, met weinig harde tannines, inderdaad. Weer zo’n teken dat de Nederlandse wijnbouw stap voor stap beter en professioneler wordt.

Winkelprijs: € 12,-
Informatie: http://www.wijngaardwageningseberg.nl/

< Stuur deze pagina door >

Reageer op dit item