Het ‘Nederlandse’ Château Giscours in Margaux heeft voor Bordeaux de Grand Prix International Best Of Wine Tourism 2007 gewonnen. Het kreeg die onderscheiding bij de recente bijeenkomt van de associatie Wine Captals of the World in het Argentjnse Mendoza. De leden van deze associatie, die zich inzet voor de bevordering van wijntoerisme, zijn: Melbourne, Bordeaux, San Francisco – Napa Valley, Porto, Kaapstad, Bilbao – Rioja, Florence en Mendoza.Het ‘Nederlandse’ Château Giscours in Margaux heeft voor Bordeaux de Grand Prix International Best Of Wine Tourism 2007 gewonnen. Het kreeg die onderscheiding bij de recente bijeenkomt van de associatie Wine Captals of the World in het Argentjnse Mendoza. De leden van deze associatie, die zich inzet voor de bevordering van wijntoerisme, zijn: Melbourne, Bordeaux, San Francisco – Napa Valley, Porto, Kaapstad, Bilbao – Rioja, Florence en Mendoza. Elk van de wijnhoofdsteden kon één grote prijs vergeven, naast diverse ‘Best Of’ vermeldingen. Giscours werd met name geroemd voor de organisatie van evenementen. Het château heeft een opvallende architectuur, inclusief voormalige paardenstallen, wordt omgeven door een park en beschikt over perfecte faciliteiten voor het houden van allerhande soorten van bijeenkomsten. Eerder dit jaar was bijvoorbeeld nog het geval met het terroirsymposium onder leiding van Kees van Leeuwen.
Misschien ook iets voor u
Voorwoord PERSWIJN #2 2025
PERSWIJN #2 met supplement Neusiedlersee komt uit op 10 maart 2025. Het supplement over biodiversity hotspot Neusiedlersee geeft veel achtergrondinformatie...
PERSWIJN #2 met supplement Neusiedlersee komt uit op 10 maart 2025
Het supplement over biodiversity hotspot Neusiedlersee geeft veel achtergrondinformatie over dit prachtige Oostenrijkse natuur- en cultuurgebied en uiteraard vele proefnotities...
Mascarello & Mascarello – groots & groots
Bartolo Mascarello en Giuseppe Mascarello behoren tot de meest gerenommeerde producenten van Barolo. Ze hebben meer gemeenschappelijk dan alleen hun...
Overpeinzingen: De ene classificatie is de andere niet
De wijnwereld is continu in beweging. Een van de meest opvallende is die in de richting van meer en meer...
Bordeaux 2022: Groots en meeslepend
Dit artikel is in zijn oorspronkelijke vorm gepubliceerd in Perswijn 4/2023 en voor de website ingekort. Voor we naar...
Overpeinzingen: Hoe werkt de place de Bordeaux?
Afgelopen dagen was ik aan de slag met mijn artikel over de jaargang 2022 in Bordeaux. Een beetje schaven en...