16 Mei 2004 - Perswijn
Achtergrond & Interviews

16 Mei 2004

De nieuwe wereld is de verzamelnaam voor de wijnlanden buiten Europa, die de laatste jaren enorm aan populariteit hebben gewonnen.
Na het succes van dit evenement vorig jaar belooft de tweede editie nog meer wijnen te bieden. De wijnen uit de landen buiten Europa maken in Nederland een verdere opmars. Een op de vier geconsumeerde wijnen komt uit deze landen. En dat is niet alles. De vooruitgang van de ontwikkeling van de technieken van wijnmaken en de gunstige klimaten zorgen voor kwalitatief mooie wijnen. Ook lekkere wijnen, die de consument aanspreken. Een groot deel van deze wijnen zijn te proeven op 16 mei in Amsterdam.

Klik hier om u aan te melden

The Event
Op zondag 16 mei 2004, van 11:00 tot 18:00, zullen de zalen van Hotel "The Grand" in Amsterdam gevuld zijn met wijnen uit onder andere:
Argentinië
Australië
Canada
China
Chili
Nieuw Zeeland
Uruguay
Verenigde Staten
Zuid Afrika
De wijnen uit de landen zullen per land gegroepeerd staan, zoveel mogelijk in aparte zalen.

Klik hier voor de lijst van deelnemers.

DE BESTE CHARDONNAY EN MERLOT ONDER €8,- BUITEN EUROPA
Op dit evenement worden twee speciale wedstrijden georganiseerd: voor de beste nieuwe wereld chardonnay en voor de beste nieuwe wereld merlot van onder de €8,- Aan alle importeurs is gevraagd wijnen in te zenden voor deze wedstrijden. Het Perswijnpanel zal de beste selecteren en aan u laten proeven. De winnaars ontvangen de publieksprijs! De Perswijnjury kent de Perswijnprijs uit.
Deelname €5,-

Klik hier voor de genomineerde wijnen.

Prijzen
Entréeprijs: €12,50. Voor abonnees en hun introducées op hetzelfde adres €7,50.
Aanbieding : proefabonnement twee nummers + toegangsbewijs €15,– Zie aanmeldingsformulier hieronder.

Daarnaast is het mogelijk in te schrijven voor enkele speciale proeverijen en interessante masterclasses. Deze inschrijving start op vanaf 15 maart op deze website.

LUNCH EN DINER
U kunt zich op onderstaand inschrijfformulier opgeven voor de speciale lunch en diner in TheGrand. Lunch en diner zullen in historische omgeving plaatsvinden. De mooie Menu’s zullen begeleid worden door wijnen uit de Nieuwe Wereld. Uw gegevens worden aan The Grand doorgegeven. The Grand zal contact met u opnemen en na betaling uw boeking bevestigen.

Klik hier voor het menu.

Lokatie
THE GRAND SOFITEL DEMEURE AMSTERDAM
Oudezijds Voorburgwal 197
1012 EX Amsterdam
Voor routebeschrijven en de drie parkeergarages:
http://www.thegrand.nl

Reageer op dit item