Linkse hobby - Perswijn
Andermans woorden

Linkse hobby

Het Elysée heeft uiteraard ook een sommelier in dienst die waakt over de wijnkelder van vijftig vierkante meter, goed voor 13.000 flessen.
De kelder is een perfecte synthese van de beste wijnen van Frankrijk uit de Bordeaux (Petrus, Margaux, Yquem), de Bourgogne (Romanée-Conti, Pommard, Volnay) en andere bekende wijnstreken als de Côtes-du-Rhône (sic) en de Elzas. De kelder bevat uitsluitend Franse wijnen.

De laatste bewoners van het Elysée waren bepaald geen wijnliefhebbers. Sarkozy was een cola drinkende geheelonthouder die bij de toast even deed alsof hij nipte van zijn champagne. Chirac was een bierliefhebber, waarvoor de presidentiële koelkast werd gevuld met flesjes van het Mexicaanse (!) merk Corona. Hollande mag wel graag een goed glas drinken, zij het minder sinds hij zijn gewicht onder controle probeert te houden.

Dirk Vandenberghe in NRC Handelsblad.

Reageer op dit item