Borges Octave Reserva 2006, Douro - Perswijn
Wijn van de week

Borges Octave Reserva 2006, Douro

De dynamiek in de Portugese wijnbouw van de afgelopen jaren is voor een deel te danken aan grote, ondernemende Portugese bedrijven, die consequent streven naar het maken van goede wijnen voor billijke prijzen. Ook in streken als de Douro, waar dure vlaggenschepen de toon zetten.

octave250.jpg
De dynamiek in de Portugese wijnbouw van de afgelopen jaren is voor een deel te danken aan grote, ondernemende Portugese bedrijven, die consequent streven naar het maken van goede wijnen voor billijke prijzen. Ook in streken als de Douro, waar dure vlaggenschepen de toon zetten. Zij bepalen het goede imago, maar zijn niet altijd gemakkelijk te verkopen. Borges maakte naam met zijn Vinho Verde ‘Gatao’, de Kat, een van de oudste wijnmerken, want al gecreëerd in 1935. Het bedrijf breidde steeds verder uit en verwierf wijngaarden in Douro, Dão en Vinho Verde. Daarbij produceert Borges bijzondere wijngaardwijnen naast populaire merkwijnen, zoals onder andere Lello.

Deze Octave Reserva is een nieuwe loot aan de stam, een gerijpte rode Douro voor een zeer schappelijke prijs, onder de eigen naam Borges. Verbazingwekkend eigenlijk, wij moesten onze ogen even uitwrijven. Maar het is gewoon een heerlijk glas rode Douro, met confiture, kersen, een lichte stevigheid, een aangenaam pepertje en een goede kracht. Ongecompliceerd lekker.

Flor del Vino, € 5,95

Reageer op dit item