Compañia de Vinos Telmo Rodríguez, 2007 - Perswijn
Wijn van de week

Compañia de Vinos Telmo Rodríguez, 2007

In Perswijn doet René van Heusden uit de doeken hoe wijnmaker Telmo Rodríguez de Spaanse wijnwereld naar zijn hand zet. Een van zijn oudste projecten is dat in Rioja, de streek waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Net als Torres koos hij voor het opzetten van een wijnbedrijf in Rioja Alavesa, om daar wijnen te maken op basis van lage opbrengsten.

WvdW47.jpg
In Perswijn doet René van Heusden uit de doeken hoe wijnmaker Telmo Rodríguez de Spaanse wijnwereld naar zijn hand zet. Een van zijn oudste projecten is dat in Rioja, de streek waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Net als Torres koos hij voor het opzetten van een wijnbedrijf in Rioja Alavesa, om daar wijnen te maken op basis van lage opbrengsten.

Deze basiswijn is een mix van tempranillo, graciano en garnacha, die is gemaakt op roestvrij staal en cement: een Rioja zonder een snipper hout dus. En dat met druiven van uitsluitend de klassieke, struikvormig gesnoeide druivenstokken van de streek, met natuurlijke lage opbrengsten. Een heerlijke wijn (en nog betaalbaar ook): zacht, kersen, vanille, pepertje, goede kruidigheid, zwoel, koffie, leer, met een stevige finale door nog wat tannines.

Compañia de Vinos Telmo Rodríguez, 2007

Rioja 15 pnt, Pallas, 4

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website vind je bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item