Villebois 2005, Brut, Crémant de Loire - Perswijn
Wijn van de week

Villebois 2005, Brut, Crémant de Loire

Bubbles on the beach komt er aan. Een mooi excuus om een lekkere fles mousserende wijn open te trekken. Deze Villebois is een heerlijke bubbel uit de Loire. Mareuil sur Cher om precies te zijn, aan de over van de rivier de Cher.

Villebois_groot.jpg
Bubbles on the beach komt er aan. Een mooi excuus om een lekkere fles mousserende wijn open te trekken. Deze Villebois is een heerlijke bubbel uit de Loire. Mareuil sur cher om precies te zijn, aan de over van de rivier de Cher.
De eerste wijn waar veel mensen bij Loire aan denken is natuurlijk Sancerre. Toch komt er nog veel meer lekkers vandaan. Van fris wit via prachtig zoet naar elegant rood. En bubbels natuurlijk. De appellation voor mousserende wijn bestaat pas sinds 1975. Saillant detail is dat de bekendste druif uit het gebied, de sauvignon blanc, niet gebruikt mag worden voor het maken van crémant. Deze druif heeft zich nog niet voldoende bewezen als smaakmaker in sprankelende wijnen. Normaal gesproken is het aandeel van de chenin blanc het grootste, in veel wijnen is dat ook duidelijk terug te proeven. Zelfs champagnehuizen zien het potentieel van de Loire. Zo heeft Bollinger een hoop geld gestoken in Langlois Château.

Ook deze Villebois van Domaine la Chardoisie geeft het potentieel van de streek perfect weer. Mooie bitters, elegantie en een prima mousse. Lekker wit fruit, goede lengte, heel smakelijk. De wijnen van dit domein zijn te krijgen via de winkels van de Gouden Ton. Leuk detail: domaine la Chardoisie is in Nederlandse handen.

Deze wijn is te proeven op Bubbels on the Beach op zaterdag 30 augustus. Klik hier om u voor deze bijzondere strandproeverij in te schrijven.
 

Reageer op dit item