Abadal, Cabernet-sauvignon Rosado 2002 - Perswijn
Wijn van de week

Abadal, Cabernet-sauvignon Rosado 2002

Rosé komt steeds vroegerIedere wijnhandelaar heeft het zichzelf ingeprent: Rosé doet het steeds beter. Maar, hoe daar een graantje van mee te pikken? Want met de stijgende populariteit van rosé worden er ook steeds meer aangeboden en wordt het dringen geblazen op de planken van de winkels. Bovendien is de fut er helemaal uit als we eind augustus naderen, want dan storten de verkopen van de rosé even hard in als de dollar in oorlogstijd. De oplossing: eerder komen met je rosé, zodat je hem al vroeg kunt verkopen. Helemaal geen gek idee. Het is net als de markt, je moet zorgen dat je op tijd ‘los’ bent, dus kun je maar beter vroeg beginnen. Want oude rosé is aan de straatstenen niet te slijten. Je ziet op dit moment nog wel een enkele aardige rosé uit 2001, maar de meeste hebben niet genoeg fruit meer. Wat je na de zomer overhoudt, kun je maar beter snel wegdoen.
Het is nu dus 2002 wat de klok slaat, en er is al opvallend veel te krijgen. In mei, juni krijgen we zelfs al rosé 2003 van het zuidelijk halfrond voorgeschoteld.
Degenen die zo vroeg waren, hadden het weer de laatste tijd mee. Echt terrasweer, en dat al in maart. Kan geen kwaad. Het wordt nu weer wat frisser, maar eigenlijk is een mooi glas rosé nog best lekker -tenminste dat vinden wij. Het is wel lekker als hij veel smaak heeft, zoals de Abadal, Cabernet-sauvignon Rosado 2002, uit Pla de Bages, een klein wijngebied in de buurt van Barcelona. Een voortreffelijke rosé, met een krachtige geur, veel fruit, frambozen, bessen, kersen, een aromatische en krachtige smaak met goede zuren, frisheid, smaakvol, met wat bitter na. Heerlijk, doet u maar een glaasje.

Abadal, Cabernet-sauvignon Rosado 2002, Pla de Bages, wijnkoperij Okhuysen, Haarlem, € 7,60
website: www.okhuysen.nl; site is momenteel ‘onder constructie’

Reageer op dit item