Winnaar beste mousserende wijn brut - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Winnaar beste mousserende wijn brut

In het kader van ‘Sprankelend’ houden we jaarlijks ook de uitverkiezing van de ‘beste Mouserende wijn Brut’. De winnaars voor deze wedstrijd worden door het Perswijnpanel gekozen de uit de finalewijnen, die bekend werden gemaakt in nr. 7 van Perswijn. Het tiental wijnen op tafel werd door het panel als heel goed beoordeeld. Er stonden mousserende wijnen uit alle windstreken, van Australië tot Zuid-Afrika, Frankrijk,
In het kader van ‘Sprankelend’ houden we jaarlijks ook de uitverkiezing van de ‘beste Mouserende wijn Brut’. De winnaars voor deze wedstrijd worden door het Perswijnpanel gekozen de uit de finalewijnen, die bekend werden gemaakt in nr. 7 van Perswijn. Het tiental wijnen op tafel werd door het panel als heel goed beoordeeld. Er stonden mousserende wijnen uit alle windstreken, van Australië tot Zuid-Afrika, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Het was dan ook een spannende strijd, met een paar wijnen die in scores (vrijwel) gelijk eindigden. Opvallend was dat de Spaanse mousserende wijnen, de Cava’s, het erg goed deden, met in de einduitslag een eerste en een derde plaats.  Winnaar werd de Zeta, Reserva Z, Cava. De oorkonde die aan deze prijs verbonden is, werd in ontvangst genomen door Cees Vos van importeur Goessens.
Een zeer eervolle tweede plaats was er voor de Jansz, Pipers River Brut 2001, Australian Quality Sparkling van Verbunt, een wijn die al meerdere malen in de prijzen viel.
De derde plaats was voor wederom een Cava, de heerlijke Sabaté i Coca, Reserva Familiar 2001 van importeur Zwagers.

De uitslag:
1. Zeta, Reserva Z, Cava
Goessens, € 11,45

2. Jansz, Pipers River Brut, 2001, Australian Quality Sparkling
Verbunt, € 21,50

3. Sabaté i Coca, Reserva Familiar 2001
Zwagers, 9

Reageer op dit item