PERSWIJN #1 2019 voorwoord Ronald de Groot - Perswijn
NieuwsVideo

PERSWIJN #1 2019 voorwoord Ronald de Groot

Perswijn #1 komt uit met veel informatieve, inspirerende artikelen en aan het begin van dit nieuwe jaar hebben we ook weer nieuwe series voor u ontwikkeld.

Lars Daniëls daagt zichzelf uit in de nieuwe serie 8x wijn in weinig woorden de essentie van acht belangrijke wijntypen kort en krachtig uit te leggen. Stefaan Soenen onderzoekt het fenomeen van het proeven van wijn aan de hand van verschillende disciplines in zijn nieuwe serie Proefpersonen gezocht. In de serie Vergeten gebieden, voorbije rages, wordt Verdicchio dei Castelli di Jesi (u weet wel: van die fles) onder de loep gehouden.

We maken u lekker met een reis langs de topproducenten van Bourgogne en geven een kijkje in het reilen en zeilen van Domaine de la Romanée-Conti. Stellenbosch blijkt wakker geschud, Sicilië heeft een flinke inhaalslag gemaakt in de top van het segment en Ronald de Groot reisde voor u af naar China om te kijken hoe de wijnmarkt er daar voor staat.

Verder ruim 500 proefnotities over de Elzas: Pinot Blanc, Pinot Gris en Pinot Noir; Beaujolais; Malbec (minimaal 50%); Sherry; Navarra rood en wit; en Port.

Kees van Leeuwen test zijn terroirtheorie in Argentinië en we geven een kijkje achter de schermen van twee grote portproducenten.

En natuurlijk in PERSWIJN #1 de vertrouwde columnisten, rubrieken, bijzondere recepten, wijn-spijsadviezen, nieuws en nog veel meer! PERSWIJN #1 is vanaf 28 januari verkrijgbaar in de winkels en bij onze ambassadeurs. Lees hier meer.

Reageer op dit item

nl Nederlands