Grand Cru - Perswijn
Andermans woorden

Grand Cru

Bijna Grand Cru… Bordeaux van supérieure kwaliteit. Had dit domein 10 kilometer noordelijker gelegen, dan was het een Saint-Emilion Grand Cru geweest!
Ruud Heuvelmans van Wijnhandel Colaris over C de Courteillac in een folder met een ‘uniek pakket’ betaalbare Bordeaux. In dit geval de tweede wijn van een gewone Bordeaux Sup. Dat heeft de ‘Bordeauxspecialist’ vast niet zelf bedacht, maar een tekstschrijver bij Baarsma. Daar kunnen ze al die goudbekroonde bijna-Grand Cru’s maar liever overlaten aan clubs als Wijnvoordeel, Wijnbeurs en NRC Wijn. Dan wordt het zo: 

… en beter dan Grand Cru!

Kleur: Stevig warm purperrood met ondoorzichtige kern.

Geur: Complex en edel van geur [sic] met donker bosfruit, typisch Saint-Emilion specerijen, vanille en toast.

Smaak: Fluweelzacht van textuur en krachtig van smaak met kirsch, cassis, impressies van ceder en een kenmerkende vleug peperkoek. Rijk gekruide Saint-Emilion uit topjaar 2015. Beter dan menig [sic] Grand Cru! Deels gerijpt op Frans eiken.Ronkende beschrijving in NRC van Château La Croix de Berny in onvervalste Wijnbeursstijl. De herkomst van de bewuste wijn is Puisseguin-Saint-Emilion. Stel je als hoger opgeleide lezer eens voor dat het château een paar kilometer zuidelijker had gelegen…

Reageer op dit item