Wanneer de wijn is in de man… - Perswijn
Andermans woorden

Wanneer de wijn is in de man…

Hij [Youp van ‘t Hek] neemt een slok wijn. “Dit is trouwens godvergeten lekkere wijn.”Kamagurka: “Ik heb gewoon de duurste gekozen.” Lachend:”Nee hoor, maar deze is biodynamisch. Ik vind: wijn moet je kunnen doordrinken. Van deze wijn wordt je lichaam blij, het neemt hem op.

Bij slechte, scherpe wijn voel je: je maag drijft dat spul direct naar de uitgang. Als ik veel goede wijn heb gedronken, ga ik thuis altijd meteen naar mijn atelier om te schilderen.”Youp: “En is het dan wat, de volgende dag? Ik heb weleens redelijk lammig een tekst geschreven en daar was ik heel tevreden over. Maar de volgende dag startte ik mijn computer op… Ik heb hem nooit aan iemand laten lezen.”

Youp van ‘t Hek en Kamagurka in gesprek in NRC

Reageer op dit item