Wereld Tapas Dag 16 juni 2016 - Perswijn
Persberichten

Wereld Tapas Dag 16 juni 2016

(persbericht) De Wereld Tapas Dag vindt dit jaar voor de tweede keer plaats; wereldwijd wel te verstaan, want in Spanje wordt deze dag als sinds 2010 georganiseerd en wel op 29 september. In 2015 besloot Turespaña om er een internationaal event van te maken en toen werd de Wereld Tapas Dag op 22 oktober gevierd in maar liefst 17 landen gehouden met o.a. presentaties en tapas-proeverijen waaraan 292 restaurants hun medewerking verleenden. 
Het belangrijkste nieuwstje voor 2016 is dat men heeft besloten om de Wereld Tapas Dag voortaan zowel in Spanje als in de rest van de wereld op dezelfde dag te houden en wel op de derde donderdag in juni van elk jaar. Voor 2016 betekent dit dat de Wereld Tapas Dag op 16 juni zal plaatsvinden.
Wereld Tapas Dag
Wereldwijd zullen er in vele steden over de hele wereld vele activiteiten zijn op 16 juni, zoals proeverijen, show cooking, activiteiten op lokale markten … en restaurants over de hele wereld bieden die dag een speciaal tapasmenu aan. Zo ook in Nederland en hier zullen verschillende restaurants gedurende de hele week (13-19 juni) of zelfs de hele maand juni een Spaanse tapas-aanbieding op de kaart hebben.Wederom nodigen wij u graag uit om met ons op 16 juni een reis te maken naar de Smaak van Spanje. Wereld Tapas Dag: een soort van 'mini-cuisine' typisch voor Spanje, delend met anderen en samen "genietend van het moment". Tapas zijn kleine porties eten of beter gezegd een soort van aperitief. Ze worden meestal genuttigd met bier, wijn of cider en op verschillende manieren geserveerd: koud, warm, op brood, in schaaltjes van aardewerk… Hoewel tapas eigenlijk bedoeld zijn om de eetlust op te wekken voor het eten of als hapje bij middagborrel kunnen ze de hoofdmaaltijd vervangen als je er meerdere van opeet. En vergeet daarbij niet de tapa-specialiteit van het huis te proeven.
Tapas Restaurant Patxaran
Tapas eten dat doe je samen; met vrienden, familie, collega´s. Een advies: blijf niet in op één plek zitten maar verander van bar en probeer van alles een beetje in de “tapas zones”, die meestal in de straten rond het historisch centrum liggen. In veel steden is ook het mogelijk om een “tapas route” te doen; dan mist u zeker niets! De deelnemende restaurants die tussen 13 en 19 juni of zelfs de hele maand juni een speciale tapas-aanbieding op de kaart hebben, zijn: Vintage, Tortillaes, Winebar & Bistro ZIES en Ele Spaans Tapas Restaurant in Utrecht; BasQ Kitchen en 21 Pinchos in Rotterdam; Patxaran in Haarlem; Les Ombrelles in Den Haag; Barça in Amsterdam; La Cosina de España in IJsselstein en Sieraad in De Keuken in Velserbroek. Lekkerbootjevaren.nl in Utrecht biedt een 2 uur durende vaartocht aan met de tapasboot.

Wereld Tapas Dag
Op 16 juni organiseren de Spaanse Ambassade en het Spaans Verkeersbureau en speciale ontvangst voor genodigden. In aanwezigheid van de Ambassadeur van Spanje, Z.E. de heer Fernando Arias González, worden de genodigden meegenomen op een reis door de rijke gastronomie van Spanje. De avond begint met heerlijk “jamón ibérico” en sherry. Vervolgens zal dit jaar Jorge Peñate, de chef kok van Hotel Bahía del Duque uit Tenerife, de show cooking verzorgen. Daarna van genoten worden van tapas die onder de ogen van de gasten op de verschillende kookeilanden bereid zullen worden. Deze editie zal de Denominación de Origen Ribera de Duero voor de wijnen zorgen, een waar genot!​

Op www.wereldtapasdag.nl vindt u alle informatie over de Wereld Tapas Dag in Nederland, tapas tips, de tapas top 20, de deelnemende restaurants en meer.Den Haag, 9 juni 2016

www.spain.info

Spain.info.nl

@SpanjeNederland 

Reageer op dit item

nl Nederlands