Cava Corpinnat: nieuws & rectificatie - Perswijn
Nieuws

Cava Corpinnat: nieuws & rectificatie

Dit voorjaar worden de eerste cava’s met de nieuwe, collectieve merknaam Corpinnat gelanceerd. Zoals in Perswijn #1 (2019) is uitgelegd, gaat het om mousserende wijnen uit bepaalde zones van de Penedès die aan specifieke regels moeten voldoen. Inmiddels hebben negen producenten zich bij AVEC, de Corpinnat-associatie, aangesloten. Aanvankelijk was het de bedoeling om Corpinnat als extra kwaliteitslabel aan de DO Cava toe te voegen. Helaas hebben het Corpinnat-bestuur en het Consejo DO Cava geen overeenstemming bereikt over het voeren van de twee aanduidingen op één etiket. Om die reden zijn de negen Corpinnat-leden onlangs uit de DO Cava gestapt. Dit zijn: Castellroig/Sabaté i Coca, Gramona, Huguet de Can Feixes, Júlia Bernet, Llopart, Mas Candí, Nadal, Recaredo en Torelló-Can Martí. In Perswijn #1 (2019) werd ten onrechte Agustí Torelló i Mata (imp. Pallas Wines) vermeld; dat moet Torelló-Can Martí zijn. Dit huis wordt geïmporteerd door Vindorado.

Magda van der Rijst

Reageer op dit item