Wine of Origin Cape Town - Perswijn
Nieuws

Wine of Origin Cape Town

Zuid-Afrika heeft er een nieuwe herkomstbenaming bij: Wine of Origin Cape Town. Met de officiële erkenning daarvan staat het land volgens Wines of South Africa (WOSA) op het punt om nog meer internationale aandacht te trekken. Kaapstad heeft immers een ijzersterke reputatie als internationaal geliefde toeristische trekpleister. 


Het als baanbrekend aangemerkte initiatief is erop gericht om het profiel van Zuid-Afrikaanse wijn te versterken door de directe koppeling met dat trendy Kaapstad. De W.O. Cape Town zal de bestaande wards Constantia, Durbanville, Philadelphia en Hout Bay gaan omvatten.

Samen sterk

In totaal 30 wijnbedrijven, waaronder toonaangevende producenten als Groot Constantia, Durbanville Hills, Diemersdal, Klein Constantia, Nitida, Meerendal, Buitenverwachting en Cape Point Vineyards zullen hun krachten bundelen onder de collectieve noemer Wine of Origin Cape Town. Alle betrokkenen beschouwen de samenwerking als innovatief en positief voor de regio en voor de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie in het algemeen. Ze verwachten een positieve wisselwerking tussen toerisme en wijn. Met reden, want als wijngebied belichaamt Kaapstad nu een dynamisch geheel aan erfgoed, cultuur, eersteklas gastronomie en wijnbouw. 

Eenheid in terroir

De bundeling van krachten binnen de nieuwe W.O. Cape Town is niet alleen een prima zet qua marketing, maar ook een heel logische gelet op de grote onderlinge overeenkomsten in terroir tussen de afzonderlijke wijnbouwzones in de onmiddellijke nabijheid van Kaapstad. Durbanville en Constantia – de twee belangrijkste deelgebieden – bevinden zich letterlijk aan de rand ervan. Ze delen een relatief koel klimaat dat beïnvloed wordt oor de nabijheid van de Atlantische Oceaan en vormen een duidelijk begrensd geheel. Vanuit het centrum van Kaapstad ligt het verste punt binnen de W.O. op slechts 36 kilometer daarvandaan.                                                                                                            

Producenten binnen Wine of Origin Cape Town

Constantia Durbanville
Steenberg Vineyards Altydgedacht
Constantia Uitsig Bloemendal
Buitenverwachting  Canto
Klein Constantia D’Aria
Groot Constantia De Grendel
High Constantia Diemersdal
Eagles Nest Durbanville Hills
Constantia Glen Hillcrest
Beau Constantia Klein Roosboom
Silvermist Meerendal
Nova Zonnestraal Nitida
  Phizantekraal
  Signal Gun
Philadelphia Overige producenten
Capaia Cape Point Vineyards 
Havana Hills Ambeloui
  Hout Bay Vineyards
  Signal Hill

 René van Heusden

Reageer op dit item