Eichelmann 2010 - Perswijn
Nieuws

Eichelmann 2010

In Duitsland is afgelopen week de tiende editie van de wijngids Eichelmann Deutschlands Weine verschenen. Die is daar met de eerder dit jaar in opspraak geraakte GaultMillau Wein Guide Deutschland de meest toonaangevende in zijn soort. In vergelijking met de concurrent zijn samensteller Gerhard Eichelmann en zijn team van proevers meer uitgesproken in hun commentaren en tonen ze meer durf – realiteitszin? – in hun waarderingen.

Rene_2.jpg
In Duitsland is afgelopen week de tiende editie van de wijngids Eichelmann Deutschlands Weine verschenen. Die is daar met de eerder dit jaar in opspraak geraakte GaultMillau Wein Guide Deutschland de meest toonaangevende in zijn soort. In vergelijking met de concurrent zijn samensteller Gerhard Eichelmann en zijn team van proevers meer uitgesproken in hun commentaren en tonen ze meer durf – realiteitszin? – in hun waarderingen. Van het vermeende establishment trekt Eichelmann zich weinig aan en van tijd tot tijd durft hij ook te provoceren, altijd met de nadrukkelijke mededeling dat hij (wel) ‘onafhankelijk’ tot zijn oordelen komt…!

De Eichelmann pretendeert de meest uitvoerige Duitse wijngids te zijn. Bezijden de waarheid is dat niet, want in de nieuwe, 1088 bladzijden tellende uitgave worden in totaal 10.081 wijnen van niet minder dan 949 producenten voorgesteld. In de bedrijfsprofielen zijn de ontwikkeling en de stijl van de beschreven wijngoederen nog sterker geaccentueerd dan tot nu toe al het geval was. In de jubileumeditie zijn verder de volgende wijngoederen uitgeroepen tot beste van het jaar. Een weinig controversiële keuze.

Beste witte wijncollectie:

Weingut Wittmann, Rheinhessen

Beste rode wijncollectie:

Weingut Franz Keller, Baden

Beste edelzoete collectie:

Weingut Horst Sauer, Franken

Aufsteiger des Jahres:

Sektgut Raumland, Rheinhessen

Klassiker:

Rüdesheimer Berg Schlossberg Riesling van Weingut Georg

Breuer, Rheingau

René van Heusden

Op de foto, van boven naar beneden: Uwe Barnickel, keldermeester Weingut Franz Keller, Rüdesheimer Berg en Philipp Wittmann

Reageer op dit item