Uitslag Portugal Wijnconcours bekend - Perswijn
Nieuws

Uitslag Portugal Wijnconcours bekend

Wat maakt Portugal als wijnland nou zo bijzonder? Misschien wel omdat het zoveel verschillends te bieden heeft: elke streek is anders, met een eigen microklimaat en vele interessante en verrassende druiven. Denk, naast de bekende alvarinho en touriga nacional, aan de arinto, de alicante bouschet, de encruzado en de bagadruif. Ze resulteren misschien wel in wijnen waar je even aan moet wennen, maar er zit veel, heel veel moois tussen.Portugese wijn anno 2016: enorme sprongen vooruit

Nog niet zo lang geleden wisten de Portugezen hun bijzondere mogelijkheden maar moeilijk te benutten. Maar in het wijnmaken is een enorme sprong vooruit gemaakt, zodat ook daardoor de kwaliteit sterk is verbeterd.Tijd dus voor een Portugal Wijnconcours en Koopgids: met de beste Portugese wijnen verkrijgbaar in Nederland, en een aantal wijnen die nog niet verkrijgbaar zijn in Nederland, maar zeker de moeite waard zijn.Het Perswijn proefpanel proefde bijna 300 wijnen, zowel ingezonden vanuit Nederland als rechtstreeks uit Portugal, en selecteerde hieruit 64 wijnen voor de finale. In elf categorieën koos men winnaars, en de overige wijnen ontvingen een eervolle vermelding. De kwaliteit was hoog, en deze wijnen verdienen een podium. Perswijn geeft ze graag een duwtje in de goede richting!

 

De winnaars van het Portugal Wijnconcours zijn:

 

Wit boven € 15,-

Buçaco Branco Reservado 2013

Horizon Wines

Wit € 7,50 t/m € 15

Quinta de Cabriz Encruzado 2014

Kwast Wijnkopers

Wit t/m € 7,50

Conde Villar D.O.C. Vinho Verde 2015

Portugal Wijn Import

Rosé

Convento do Paraiso Euphoria Rosé 2014

Sandor Wine Import

Rood boven € 15,-

Quinta de la Rosa, La Rosa Reserva 2012

Wijnimport J. Bart

Rood € 10,- t/m € 15,-

Niepoort Rótulo 2013

Horizon Wines

 

Rood € 7,50 t/m € 10,-

Quinta do Filoco Reserva 2011

Sandor Wine Import

Rood t/m € 7,50

Parras Vinhos Evidência 2014

Daily Portugal / Casa Bocage

Versterkt boven € 15,-

Quinta da Devesa 30 years Old Tawny Port

Wijnimport Jos Rijnaarts

Versterkt t/m € 15,-

Quinta Seara d’Ordens Fine Tawny Port

Portugal Wijn Import

Beste wijn zonder importeur

Julian Reynolds Grande Reserva Tinto 2007

reynoldswinegrowers.com  

Klik hier voor de volledige uitslag.

 Meer informatie over deze wijnen, met uitgebreide proefnotities én een weergave van alle eervolle vermeldingen, vindt u in de Portugal Koopgids. Alle abonnees van Perswijn krijgen deze gids gratis bij Perswijn nummer 2 thuis gestuurd, en ook zal de gids in de losse verkoop meegeseald worden. Het zal tevens via onze webshop los te verkrijgen zijn. Wees er snel bij, de voorraad is beperkt!

  Het Portugal Wijnconcours en de Portugal Koopgids zijn tot stand gekomen in samenwerking met Krosslink Wine Synergy.

 Rectificatie Portugal Koopgids: op de pagina's 7 en 9 staat bij de bovenste wijnen (de Morgado de Santa Catharina 2013 en de Prova Régia Reserva 2014) foutief Quinta da Romaneira vermeld. Dit moet in beide gevallen Quinta da Romeira zijn. De overige informatie bij de genoemde wijnen is correct.   

Reageer op dit item