Geproefd & Beoordeeld op 9 februari 2016 - Perswijn
Geproefd & Beoordeeld

Geproefd & Beoordeeld op 9 februari 2016

Iedere dinsdagavond komt het Perswijn proefpanel in de kelder van de burelen van Perswijn in Amsterdam bijeen om 24 wijnen te proeven en te beoordelen. Vanaf nu lichten wij als sneak preview op het verslag in het magazine drie wijnen uit, die opmerkelijk zijn bevonden. En dus van harte worden aanbevolen.

Geproefd op 9 februari 2016

Afgelopen dinsdag proefden we wijnen in het thema Castilla y León. Op tafel stond een selectie van wijnen uit Ribera del Duero, uit het hogere prijssegment. Dure wijnen, kortom, maar ook wijnen die indruk maakten door hun spanning, elegantie en mooie zachte tannine. Je moet er wel een serieus bedrag voor over hebben. Wijnen voor een bijzondere gelegenheid.

Ze zijn gewaardeerd met punten op een schaal van 20: <12 pnt = slecht, 12-13 pnt = matig, 13.5-15 pnt = goed, 15.5-17 pnt = zeer goed, > 17 pnt  = uitstekend. Dit zijn de drie wijnen die deze week opvielen:

Viña Mayor Crianza 2010, Ribera del Duero – 15 pnt

Voorbeeld van een glas met een goede kwaliteit voor een mooie prijs. Duidelijke houttoon, zwart fruit, kersen, pruimen en confiture, zwoel en rijp in de smaak, elegant, smaakvol en mooi gerijpt.

www.gall.nl € 14,49

Emilio Moro, Malleolus 2011, Ribera del Duero – 16 pnt

Krachtige geur, fijn hout en fruit, kersen en pruimen, weelderig en spannend in de smaak, gepolijst en intens, heerlijke zachte afdronk met mooie tannine; wat duurder, maar werkelijk een heerlijk glas rood.

www.grandcruwijnen.nl, € 25,95

Avan, Viñedo del Torrubio 2011, Ribera del Duero – 16.5 pnt

Prachtige rijpe wijn, zwoel in de geur, met confiture en chocola, zacht en verleidelijk, spannend, mooie zuren en heerlijke zachte tannine. Rood met een heerlijke verleiding.

www.andrekerstens.nl, plm. € 32,50

Het Perswijn proefpanel bestaat uit Patrick Uyttewaal (Kwast Wijnkopers), Marc Collard (Vinoblesse), Floor van Ede (Brasserie van Baerle), Allard Botenga, Noël Vanwittenbergh (Okura Hotel – Ciel Bleu), Yvo Couprie (Résidence Wijnen), Udo Göebel MV (Winematters), Corinne Hofland (Oud Reuchlin & Boelen), Wieger Roelevink (Vinites), Bastiaan Möllers (Haarlem & Wine), Lars Daniëls MV (Perswijn) en Ronald de Groot (Perswijn).

Reageer op dit item