Geproefd & Beoordeeld op 2 februari 2016 - Perswijn
Geproefd & Beoordeeld

Geproefd & Beoordeeld op 2 februari 2016

Iedere dinsdagavond komt het Perswijn proefpanel in de kelder van de burelen van Perswijn in Amsterdam bijeen om 24 wijnen te proeven en te beoordelen. Vanaf nu lichten wij als sneak preview op het verslag in het magazine drie wijnen uit, die opmerkelijk zijn bevonden. En dus van harte worden aanbevolen.

Geproefd op 2 februari 2016


Afgelopen dinsdag proefden we – vooral rood en wat wit – in het thema Languedoc wijnen uit Saint-Chinian en Faugères, twee appellaties met boeiende terroirs (met ondermeer schiste-bodems) en goede producenten. Ze zijn gewaardeerd met sterren: * = slecht, ** = matig, *** = goed, **** = zeer goed, ***** = uitstekend. Dit zijn de drie wijnen die deze week opvielen:

Cave de Roquebrun, Saint-Chinian blanc Col de la Serre 2014 ****

witte bloemen, anijs, perzik en peer, elegante, opwekkende geur | sappige smaak met fijne bitters en goede zuren, krachtig en lang | knappe witte wijn van opmerkelijk goede coöperatie.

Benier Global Wines, prijscategorie 4

Domaine de Valambelle, Faugères Millepeyres 2013 ****

eerst wat reductief, dan bosfruit, wat confiture en peper | zacht en rijp, mooi natuurlijk extract en opwekkend | lijkt weinig zwavel te hebben, fijne wijn.

Vinoblesse, € 8,20

Château de Ciffre, Faugères 2011 ****(*)

viooltjes, garrigue, pruimen en chocolade, heel compleet | krachtig en smaakvol, met mooie zuren en rijpe tannine, lang | ondanks kracht mooi verteerbaar, erg goede Languedoc.

Gastrovino, € 19,95

Het Perswijn proefpanel bestaat uit Patrick Uyttewaal (Kwast Wijnkopers), Marc Collard (Vinoblesse), Floor van Ede (Brasserie van Baerle), Allard Botenga, Noël Vanwittenbergh (Okura Hotel – Ciel Bleu), Yvo Couprie (Résidence Wijnen), Udo Göebel MV (Winematters), Corinne Hofland (Oud Reuchlin & Boelen), Wieger Roelevink (Vinites), Bastiaan Möllers (Haarlem & Wine), Lars Daniëls MV (Perswijn) en Ronald de Groot (Perswijn).

Reageer op dit item