Proeverij UGCB groot succes - Perswijn
Nieuws

Proeverij UGCB groot succes

In de prachtige Wintertuin van Grand Hotel Krasnapolsky vond op donderdag 12 februari de Proeverij Union des Grands Crus de Bordeaux plaats. Meer dan 400 wijnprofessionals en ruim 200 consumenten proefden de, verrassend soepele, jaargang 2012 van tachtig wijnproducenten uit de Bordeaux.
De Nederlandse wijnhandel voelt zich weer serieus genomen door Bordeaux, dat bleek wel uit de grote opkomst tijdens de professionalproeverij overdag. Grote en kleine importeurs, de horeca, en de pers: ze kwamen in grote getalen naar Amsterdam. Moest men tot vorig jaar naar Brussel om de wijnen te proeven, dit jaar reisde de Union, net als in 2014, wél door naar het noorden om jaargang 2012 te presenteren.

Moeizaam imago

Opvallend was de kwaliteit van de wijnen uit deze jaargang. 2012 kampt met een moeizaam imago, maar de proeverij zette een oud Engels gezegde kracht bij: don't judge a book by it's cover. Na het proeven werden veel van de wijnen als soepel beoordeeld, en deze bleken zeer goed jong te drinken. Een uitgebreide beoordeling van de wijnen zal komende week op deze site te lezen zijn. 

Hieronder alvast een kleine fotoimpressie van de dag: 


 Hoofdafbeelding: Lars Daniëls MV / Twitter

Overige fotografie: Ronald de Groot   

Reageer op dit item