Prowein 2007 - Perswijn
Nieuws

Prowein 2007

Vandaag is voor de 14e keer de belangrijkste internationale wijnbeurs voor professionals ter wereld van start gegaan: Prowein in Dusseldorf. Kon men in 1994 nog slechts 321 exposanten welkom heten en ruim 1500 bezoekers, anno 2007 is het aantal exposanten meer dan het dubbele van het aantal bezoekers van indertijd (3.041). En ook qua bezoekers verwacht Monika Kissing van de Messe dit jaar aanzienlijk meer bezoekers dan de ruim 32.000 van afgelopen jaar.
Vandaag is voor de 14e keer de belangrijkste internationale wijnbeurs voor professionals ter wereld van start gegaan: Prowein in Dusseldorf. Kon men in 1994 nog slechts 321 exposanten welkom heten en ruim 1500 bezoekers, anno 2007 is het aantal exposanten meer dan het dubbele van het aantal bezoekers van indertijd (3.041). En ook qua bezoekers verwacht Monika Kissing van de Messe dit jaar aanzienlijk meer bezoekers dan de ruim 32.000 van afgelopen jaar.

Wat is er nieuw? Zomerwijnen staan centraal in de diverse paviljoens en dat betekent meer aandacht voor rosé dan ooit tevoren. Maar ook zullen in diverse hallen mousserende wijnen meer dan normale aandacht krijgen. Na twee jaar afwezigheid is Nieuw-Zeeland weer terug op Prowein. Georgië pakt uit met een grote stand met veel aandacht voor de nieuw ontdekte (maar 8.000 jaar oude) druif Kartuli Saadreo. Mallorca presenteert voor het eerst in een gezamenlijke stand hun zonnige wijnen en uiteraard zijn er talloze Duitse initiatieven. Zoals de SuedPfalz connection met de topproducenten uit de Pfalz en ‚Simply Wine’  met daarin 8 jonge vooruitstrevende wijnboerenuit niet minder dan 6 Duitse wijngebieden. Vanuit Oostenrijk proberen de wijnboeren uit het minder bekende wijngebied Wien zich dit jaar extra te profileren onder de naam ‚WienWein’.

Frankrijk zal tijdens Prowein belangrijke trends en ontwikkelingen presenteren hetgeen zeker de nodige aandacht zal trekken, want we weten allemaal dat het niet zo goed gaat met onze Gallische vrienden. Ook zal er uitleg komen over de introductie van weer een nieuwe categorie `Vin de France` die in zekere zin revolutionair is gezien het nationale karakter dat deze categorie draagt.

Prowein biedt echter nog veel meer; voor wijnprofessionals een ideale gelegenheid hun producenten te spreken of nieuwe leveranciers op te sporen.

Cees van Casteren

Reageer op dit item