Bob de Bourg - Perswijn
Nieuws

Bob de Bourg

Wie zei daar dat de Bordelais gespeend zijn van elk gevoel voor humor of originaliteit?  De appellation Côtes de Bourg gaat zich al vast op een hoogst originele manier presenteren. Dat gebeurt met een mascotte in de gedaante van een beagle met een hoge aaibaarheidsfactor! De viervoeter is bedacht met de naam Bob. Een subtiele verwijzing naar de ‘grote Bob’ uit Maryland??? Hoe het ook zij, Bob, een hond ‘of best breed’ zoals dat in hedendaags franglais heet, staat voor tal van ‘positieve waarden’ die kenmerkend zouden zijn voor de appellation en de producenten van Côtes de Bourg.
Wie zei daar dat de Bordelais gespeend zijn van elk gevoel voor humor of originaliteit?  De appellation Côtes de Bourg gaat zich al vast op een hoogst originele manier presenteren. Dat gebeurt met een mascotte in de gedaante van een beagle met een hoge aaibaarheidsfactor! De viervoeter is bedacht met de naam Bob. Een subtiele verwijzing naar de ‘grote Bob’ uit Maryland??? Hoe het ook zij, Bob, een hond ‘of best breed’ zoals dat in hedendaags franglais heet, staat voor tal van ‘positieve waarden’ die kenmerkend zouden zijn voor de appellation en de producenten van Côtes de Bourg. Slim, alert, aanhankelijk, betrouwbaar en meer van dat moois. En het blijft niet bij Bob alleen. Flessen Côtes de Bourg zullen in de toekomst gesierd gaan worden met een nieuw gemeenschappelijk beeldmerk met als voornaamste blikvanger een halve boog. 
Hopelijk kan de zachtaardig ogende Bob als het moet ook zijn tanden laten zien, want de wijngaarden van Côtes de Bourg worden net zo erg als die in het veel meer gemediatiseerde Margaux bedreigd door een megalomaan, in Parijs bedacht wegenbouwproject met de naam le Grand Contournement, een omleidingsweg bedoeld om de Rocade van Bordeaux te ontlasten. Een beetje als de A6  – A9, maar dan zonder tunneloptie. Kill, Bob! Kill!

Reageer op dit item