PERSWIJN WIJNCONCOURSEN 2020 - Perswijn
Nieuws

PERSWIJN WIJNCONCOURSEN 2020

19 maart 2020: In samenspraak met het Informatiebureau voor Duitse Wijn hebben we de aanmeldtermijn voor het Perswijn Wijnconcours – Duitsland verlengd. De meesten van jullie zullen nu thuis werken en dan blijkt het verzamelen en versturen van de flessen lastiger en tijdrovender dan voorheen. Ook gaan veel producenten begin april bottelen en het zou zo fijn zijn die flessen ook nog onder de aandacht van de consument te kunnen brengen. De Koopgids Duitsland tillen we over de zomer heen en wordt 12 september gepubliceerd samen met Perswijn #6.

De Koopgids 100 beste van 2020 wordt eveneens uitgesteld en verschijnt 5 december samen met Perswijn #8.

 

Geachte importeur,

Dit jaar organiseren wij weer twee wijnconcoursen: in de zomer het PERSWIJN Wijnconcours met als overkoepelend thema Duitsland en in het najaar het grote PERSWIJN Wijnconcours. Zoals u van ons gewend bent, worden alle wijnen in twee rondes blind geproefd en beoordeeld door ons onafhankelijke en deskundige panel. Wij nodigen u van harte uit hieraan mee te doen. Hieronder vindt u de verschillende data en deadlines die hiermee gemoeid zijn, en natuurlijk: de thema’s.

PERSWIJN Wijnconcours – Duitsland

In samenwerking met het Informatiebureau voor Duitse Wijn organiseren wij het Wijnconcours Duitsland. De winnende wijnen zullen, evenals de eervolle vermeldingen, uitgebreid besproken worden in de PERSWIJN KOOPGIDS DUITSLAND. Deze gids zal uitgebracht worden bij PERSWIJN # 6 (vanaf 12 september verkrijgbaar). Binnen de volgende categorieën zullen de wijnen beoordeeld worden:

Categorieën

 1. Sekt: geen gescheiden prijscategorieën
 2. Droge Riesling(TROCKEN op (achter)etiket):
  • onder € 15
  • boven € 15
 3. Witte Burgunders(Weiß-, Grauburgunder, Chardonnay; TROCKEN op (achter)etiket)
  • onder € 15
  • boven € 15
 4. Droge Silvaner en overige droog wit (TROCKEN op (achter)etiket): geen gescheiden prijscategorieën
 5. (Licht)zoete witte wijnen(Feinherb, Kabinett, Spätlese): geen gescheiden prijscategorieën
 6. (Edel)zoete witte wijnen(Auslese, Beerenauslese, Trockenbeerenauslese, Eiswein): geen gescheiden prijscategorieën
 7. Spätburgunder(TROCKEN op (achter)etiket)
  • onder € 15
  • boven € 15
 8. Overige rode wijnen(TROCKEN op (achter)etiket)
  • onder € 15
  • boven € 15

Data van belang

29 mei 2020                    Sluitingsdatum aanmelden en ontvangst proefflessen
12 september 2020        Bekendmaking van de winnaars via persbericht, website, social media en nieuwsbrieven, en tevens verschijningsdatum van de PERSWIJN KOOPGIDS DUITSLAND (bij PERSWIJN # 6 – 2020)

Deelnemen wijnconcours

PERSWIJN Wijnconcours – 100 beste van 2020

In deze competitie staan de lekkerste wijnen uit 2020 centraal, met extra aandacht voor de seizoensthema’s mousserende wijnen, versterkte wijnen en zoete wijnen. De winnende wijnen en de eervolle vermeldingen worden uitgebreid besproken in de PERSWIJN KOOPGIDS 100 BESTE VAN 2020. De gids zal uitgebracht worden bij PERSWIJN # 8 (vanaf 5 december 2020 verkrijgbaar). Binnen de volgende categorieën zullen de wijnen beoordeeld worden:

Categorieën

 1. Rood
 2. Winters wit
 3. Seizoensthema: mousserende wijnen
 4. Seizoensthema: versterkte wijnen
 5. Seizoensthema: zoete wijnen

Op basis van het aantal ingezonden wijnen besluiten wij tot prijsopdeling binnen deze categorieën, bijvoorbeeld ‘Rood t/m  € 10,00’, ‘Rood tussen € 10,- t/m € 15,-‘, ‘Rood € 15,- t/m € 20,-‘, ‘Rood € 20,- t/m € 30,-‘,  en ‘Rood boven € 30,-‘

Data van belang

11 september 2020             Sluitingsdatum aanmelden en ontvangst proefflessen
5 december 2020                Bekendmaking van de winnaars via persbericht, website, social media en nieuwsbrieven, en tevens verschijningsdatum van de PERSWIJN KOOPGIDS 100 BESTE VAN 2020 (bij PERSWIJN # 8 – 2020)

We nodigen u als importeur of wijnproducent van harte uit met uw wijnen aan deze concoursen mee te doen!

 

Bekendmaking, publicatie en promotie

Zoals hierboven vermeld, worden de winnende wijnen en de eervolle vermeldingen in de PERSWIJN WIJNCONCOURS KOOPGIDSEN opgenomen met een foto van de fles, een uitgebreide proefnotitie en aanvullende verkoopgegevens. De winnende wijnen hebben nog een extra pagina in de gids, met achtergrondinformatie over het wijnhuis en de wijn. De PERSWIJN WIJNCONCOURS KOOPGIDSEN 2020 zullen in pocketformaat uitgebracht worden, en alle abonnees van PERSWIJN krijgen de gids gratis bij respectievelijk PERSWIJN # 6 en # 8 (september en december 2020) thuisgestuurd. Ook zal de gids in de losse verkoop mee geseald worden met het reguliere nummer en zal het via onze webshop te verkrijgen zijn. Als deelnemer kunt u uiteraard extra exemplaren aanschaffen. Naast aandacht in het blad zal er via de website, de nieuwsbrieven en social media actief promotie gemaakt worden voor de concoursen en de ontknoping ervan. Bovendien krijgen de winnende wijnen elk een eigen video waarin de wijn uitgebreid besproken wordt. Deze video kunt u op uw eigen social media delen en onder de aandacht van uw klanten brengen.

Inschrijving en kosten

Wilt u meedoen? U kunt zich vanaf nu inschrijven voor het PERSWIJN WIJNCONCOURS DUITSLAND via ons nieuwe online flesaanvraagsysteem: www.perswijn.nl/account.

Hier vindt u uitleg over het insturen. Heeft u een probleem? Lees hier de veelgestelde vragen.

Let op: de inschrijftermijn sluit op 29 mei 2020!

De deelnemende wijnen moeten een minimale consumentenprijs hebben van €2,95 en ruim op voorraad zijn met oog op verkrijgbaarheid voor de consument. Van elke deelnemende wijn moet 1 proeffles worden opgestuurd, uiterlijk op 29 mei 2020.  Als de wijn geselecteerd wordt als finalewijn zal een tweede fles opgevraagd worden. Alle finalewijnen krijgen een vermelding in de PERSWIJN KOOPGIDS DUITSLAND.

De kosten die aan deelname verbonden zijn, zijn als volgt:

– Met 1 t/m 10 wijnen: €27,50* per wijn
– Met 11 t/m 30 wijnen: €25,-* per wijn
– Met meer dan 30 wijnen: € 20,-*per wijn

*Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw. Na inschrijving ontvangt u een factuur.

In verband met de uitvoerbaarheid van dit project benadrukken we dat het belangrijk is dat de deelnemers zich houden aan de spelregels betreffende informatie over verkrijgbaarheid, consumentenprijzen, termijnen voor zending van proefflessen, informatie, betaling, enz. Als niet aan deze spelregels wordt voldaan, kan de deelname worden ingetrokken, zonder teruggave van het deelnamebedrag of de proefflessen.

Adverteren

Het is tevens mogelijk te adverteren in PERSWIJN en/of een van de PERSWIJN WIJNCONCOURS KOOPGIDSEN. Voor deelnemers aan het concours kunnen wij een kortingsprijs hanteren. Neem voor meer informatie hierover contact op met Petri Houweling via petri@perswijn.nl

Wij hopen dat u deelneemt met één of meerdere wijnen. Wij zien uw inschrijving graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

 

Ronald de Groot
Hoofdredacteur
Uitgeverij de Wijnpers BV

Reageer op dit item