Flesaanvraag PERSWIJN #1 2020 (Deadline 30 november) - Perswijn
Flesaanvraag rubriek geselecteerd
PERSWIJN rubriek "Geselecteerd"
Nieuws

Flesaanvraag PERSWIJN #1 2020 (Deadline 30 november)

Geachte importeur,

Graag vragen wij uw aandacht voor de aanvraag van proefflessen voor PERSWIJN #1 2020, te verschijnen 25 januari 2020. De uiterste datum voor het inzenden van flessen is 30 november 2019 maar een zo spoedig mogelijke verzending wordt gewaardeerd. Verder is de inzendtermijn verlengd van twee thema’s die gegarandeerd in PERSWIJN #8 komen. U kunt dus nog insturen.

Het kan voorkomen dat wij proefthema’s niet kunnen plaatsen in de editie van PERSWIJN waarvoor het proefthema initieel is aangevraagd. In dit geval schuift het thema door naar de daarop volgende editie van Perswijn. De doorgeschoven thema’s zijn dikgedrukt aangegeven in de onderstaande flesaanvraag.

Is dit de eerste keer dat u meedoet met de flesaanvraag? Hier vindt u een uitleg!

Flesaanvraag PERSWIJN #8 2019 (verlenging tot 1 november)

De volgende twee thema’s komen gegarandeerd in PERSWIJN #8, te verschijnen 7 december. We vinden dat we te weinig van de onderstaande thema’s hebben ontvangen. Het inzenden is dus verlengd tot 1 november!

 1. Tien jaar later: wijnen van de jaargang 2009 van overal / wijnen hoeven niet meer verkrijgbaar te zijn.
 2. Champagne Brut (wit en rosé) tot € 50

Flesaanvraag PERSWIJN #1 2020

 1. Rode, witte, zoete en mousserende wijnen uit Jura, Savoie, Zwitserland, Alto Piemonte (d.w.z. DOCG’s: Gattinara and Ghemme en DOC’s: Boca, Bramaterra, Colline Novaresi, Coste della Sesia, Fara, Lessona, Sizzano and Valli Ossolane), DOC Valle d’Aosta, en Valtellina (d.w.z. DOCG: Sforzato en DOC’s: Maroggio, Sassella, Grumello, Inferno en Valgella) (doorgeschoven thema)
 1. Rode en witte wijnen uit Roussillon (géén Pays d’Oc maar wel o.a.: Collioure, Banyuls, Maury, Rivesaltes, Côtes Catalanes, Côtes-du-roussillon-villages Tautavel, Caramany, Latour de France) (doorgeschoven thema)
 2. Wijnen op basis van viognier (minimaal 50%). (doorgeschoven thema)
 3. Rode en witte wijnen uit Sicilië. (doorgeschoven thema)
 4. Prosecco DOCG en DOC (doorgeschoven thema)
 5. Spätburgunder, Frühburgunder, Pinot noir uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. (doorgeschoven thema)
 6. Zoete en edelzoete wijnen op basis van Riesling (geen feinherb/halbtrocken) (Kabinett en hoger, Vendange tardive, SGN); zoete wijnen op basis van chenin blanc en op basis van sémillon (minimaal 50% sémillon). (doorgeschoven thema)
 7. Rode wijnen uit de Loire (met uitzondering van Vin de France)
 8. Wijnen op basis van grüner veltliner (minimaal 85%)

Op de bovengenoemde wijnen is hetvolgende van toepassing:

 1. Mocht u vragen hebben, neem dan contact met ons op. Voor alle wijnen geldt dat er voldoende van op voorraad moet zijn. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u bellen naar +3120-6922108 of mailen naar Bonne Benschop: bonne@perswijn.nl.
 2. De ingezonden wijnen zullen worden gebruikt voor artikelen in Perswijn. De wijnen worden in de rubriek ‘Geproefd & Beoordeeld’ besproken en sommige wijnen komen ook in de rubriek ‘Geselecteerd’ met een uitgebreide proefnotitie.
 3. De winnende wijnen van de PERSWIJN Wijnconcoursen worden gepubliceerd in de PERSWIJN KOOPGIDSEN.
 4. Deelname aan de flesaanvraag voor de rubriek ‘Geproefd en Beoordeeld’ is gratis. Deelname aan het PERSWIJN Wijnconcours is betaald.
 5. Vermelding van consumentenprijs geschiedt in de vorm van directe prijsvermelding bij importeurs die direct aan de consument leveren of in de vorm van een prijscategorie, gebaseerd op de uiteindelijke consumentenprijs, bij importeurs die niet rechtstreeks aan de consument leveren. Prijscat. 1: tot € 4,- ; Prijscat. 2: van € 4,- tot € 5,-; Prijscat. 3: van € 5,- tot  € 7,50; Prijscat. 4: van  € 7,50 tot € 10,-; Prijscat. 5: van € 10,- tot € 12,50; Prijscat. 6: van € 12,50 tot € 15,-; Prijscat 7: van € 15 tot € 20; Prijscat. 8 van € 20,- tot € 30,-; Prijscat. 9 van € 30,- tot € 50,- en prijscat. 10 van wijnen van meer dan € 50,-.

Om iets te laten zien van de werkwijze van het panel, willen we graag (vertegenwoordigers van) importeurs uitnodigen eens een keer met het panel mee te proeven. Heeft u daar belangstelling voor, neem dan even contact op via een van de telefoonnummers of door middel van een e-mail.

Verzendadres flesaanvraag

PERSWIJN Flesaanvraag
Middenweg 193
1098 AN Amsterdam
Nederland

Graag een etiket achterop de fles plakken (graag niet op het wijnlabel) met hierop: vermelding van welke flesaanvraag of wijnconcours, consumentenprijs/ prijscategorie en naam van de importeur.  Indien dit niet mogelijk is, kunt u deze informatie sturen naar bonne@perswijn.nl.

(Bij geen gehoor op dit adres kan de wijn afgeleverd worden bij een van de buren)

2 Reacties

  1. Beste Cas, wat bedoel je precies? Heb je het over de hoogste prijscategorie? We hebben niet al te lang geleden een aanpassing doorgevoerd, door een categorie 10 in te voeren voor wijnen boven de € 50. Waarbij categorie 9 kwam te liggen op € 30 tot € 50, in plaats van boven de € 30.

Reageer op dit item