80.000 Flessen uit faillissement Wijnmakelaarsunie onder de virtuele hamer! - Perswijn
Advertentie

80.000 Flessen uit faillissement Wijnmakelaarsunie onder de virtuele hamer!

Restaurant of groothandel? Of wil je thuis gewoon een ruime selectie aan eigen huiswijn aanleggen? Troostwijk Auctions organiseert een online veiling van ca. 80.000 flessen van 650 verschillende soorten wijnen (in grotere loten vanaf 24 flessen) afkomstig uit het faillissement van de Wijnmakelaarsunie. In deze veiling o.a.: kwaliteitswijnen, basiswijnen, kleinere verpakkingen 20 cc , Cava’s, Champagnes, Vintage Ports, wereldwijnen, etc. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Leonardo’ Chianti DOCG of Ribera del Duero – Crianza, Weingut Buchegger – Grüner Veltliner, Sancerre Terre de Maimbrey, Cava ‘Cossetania’ etc.
Deze bijzondere veiling loopt van 15-25 april. Klik hier om de veiling te bekijken!

De enorme veilingcollectie van de Wijnmakelaarsunie bestaat uit in totaal uit zo’n 130.000 flessen. Stukje bij beetje worden alle schatten uit de kelders tevoorschijn gehaald en beschikbaar gemaakt voor kopers. De collectie is gesplitst in twee delen: ca. 50.000 “Exceptional & Superb” flessen die via Winefield’s Auctioneers in een reeks van live-veilingen (België, Singapore en Amsterdam) onder de hamer worden gebracht. De eerste veiling heeft inmiddels een aantal wereldrecords gebroken. Onder meer voor een fles Romanée-Conti Grand Cru 2005, die voor 60.500 euro van eigenaar wisselde. De ca. 80.000 wat meer betaalbare flessen worden via Troostwijk Auctions geveild. Een mooie kans voor restaurants en groothandels!

Data

Online veiling ‘Fine & Rare Wines’ Troostwijk Auctions: 15-25 april
Live veiling ‘Exceptional & Superb Wines’ Winefield’s Auctioneers in Amsterdam: 19 mei

Een aantal aangeboden wijnen via Troostwijk Auctions

  • Crianza 1999, Finca Villacreces, Ribeira del Duero (135x)
  • Chardonnay ‘Arithmetics’ (212x)
  • Leonardo’ Chianti DOCG (360x)
  • Grüner Veltliner ‘Holzgasse’ (99x)
  • Cava ‘Cossetania’ (570x)
  • Château Haut-Bailly Cru Classé (36x)
  • Billecart Salmon Rosé Brut (212x)
  • Bonera Mandrarossa 2003, Sicilia  (298x)
  • Valpolicella Superiore 2015, Ca Rugate (308x)
  • Poggio del Sasso 2016, Catina di Montalcino (420x)

Reageer op dit item