Poll: Wat is uw favoriete classificatie van de Bordeaux wijnen? - Perswijn
Nieuws

Poll: Wat is uw favoriete classificatie van de Bordeaux wijnen?

In 1855 voert Bordeaux onder leiding van Napoleon III het idee van classificaties in. Deze term wordt wereldwijd een synoniem voor kwaliteit en prestige. Het principe van de “crus classés” illustreert het verband tussen het specifieke karakter van een terroir en de inspanningen die de wijnmakers al generaties lang doen om een zo goed mogelijke kwaliteit te krijgen. Het ontbreken van een classificatie betekent niet dat een appellation of een cru niet als een grote wijn beschouwd kan worden. In de Gironde bestaan verschillende classificaties. In chronologische volgorde zijn deze: de classificatie van 1855, de classificatie Graves, de classificatie Saint-Émilion, de classificatie Crus bourgeois du Médoc en de classificatie Crus artisans.

Wat is uw favoriete classificatie van de Bordeaux wijnen? Vertel het ons en ontdek de antwoorden van andere wijnliefhebbers!

Maandag 25 februari 2019 vindt de jaarlijkse PERSWIJN-proeverij van de Union des Grands Crus de Bordeaux plaats. Door het enorme succes hebben we de proeverij ondergebracht op een grotere locatie. We zullen u vol trots ontvangen in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Houd uw email in de gaten want binnenkort zal de ticketverkoop beginnen.

Wat is uw favoriete classificatie van de Bordeaux wijnen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Reageer op dit item