Alsace wijnen worden vernoemd naar de druiven waarvan ze zijn gemaakt. Elke druif heeft een eigen herkenbare smaak. Wat is uw favoriete wijn? Vertel het ons en ontdek de antwoorden van andere wijnliefhebbers!
Geachte evaluatiecommissie,
Welk een plezier geven de Elzas wijnen mij. Als fervent liefhebber van Rode Bordeaux en Witte Bourgogne bestaat het risico dat je wellicht iets te zwaarwichtig met wijn omgaat, los van “Het Grootte Genot” dat deze wijnen je kunnen geven. Maar Elzasser wijnen maken je simpelweg blij. De gebruikte druivensoorten zijn een belangrijke factor voor deze hoge genotsfactor. Toch ben ik geneigd om de karaktereigenschappen van de gemiddelde Elzasser vigneron als belangrijke oorzaak aan te geven voor de vrolijkheid die we in de wijn terugvinden. Hoe we dit moeten verklaren zou ik niet weten. maar feit is dat, nu ik via de Confrerie St. Etienne kennis heb mogen maken met een aantal wijnmakers, ik ze enorm ben gaan waarderen. Getekend door de geschiedenis zijn de bewoners van de Elzas zichzelf en het leven sterk gaan relativeren. Dit brengt een enorme levensvreugd met zich mee, en dát ervaar ik in hun nabijheid en proef ik terug in de wijnen. Maar wat nu? In het door u samengestelde lijstje kan ik mijn favoriete druivensoort niet terugvinden! De Klevener de Heiligenstein, of Savagnin Rose, heb ik gebombardeerd tot mijn favoriete wijn uit de Elzas. Waarom? Niet vanwege zeen enorme complexiteit, een weergaloze elegantie of een niet te evenaren kracht. Nee. Het iets mysterieuze dat kleeft aan deze druif, de onbekende voorgeschiedenis en de beperkte productie van zo een 100 ha, dat heeft me gegrepen. En natuurlijk omdat het een heerlijke wijn is om te genieten, zowel zijn kleur, in de neus en in de mond. Waar doet hij aan denken? Aan een familielid: een milde uitvoering van de gewürztraminer. En nou niet allemaal er op af, het is snel uitverkocht!
Perswijn #1 komt uit met veel informatieve, inspirerende artikelen en aan het begin van dit nieuwe jaar hebben we ook...
Perswijn.nl gebruikt cookies om haar uitingen verder te verbeteren. Als u doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.Zeker, geen probleem!Lees onze Privacy Policy
Aardig die pinot
Maar in baden is betere wijn te krijgen voor minder geld
Zeker de wijnen uit de Kaiserstuhl zijn inderdaad stukken beter n.m Fritz Keller Salvey enz.
Mijn echte favorieten stonden er eigenlijk niet tussen.. dat zijn de Auxerrois van bijv Josmeyer en de chasselas van bijv. Schoffit
Muscat uit elzas heeft een elegant zoetje waardoor het een gastronomische wijn is
voor mij is een Muscat een aperitief, bij een delicate maaltijd snel te overheersend zoetig
Heerlijk die typische geur en geweldige smaak, die alleen de gewurztraminer in de Elzas heeft
Geachte evaluatiecommissie,
Welk een plezier geven de Elzas wijnen mij. Als fervent liefhebber van Rode Bordeaux en Witte Bourgogne bestaat het risico dat je wellicht iets te zwaarwichtig met wijn omgaat, los van “Het Grootte Genot” dat deze wijnen je kunnen geven. Maar Elzasser wijnen maken je simpelweg blij. De gebruikte druivensoorten zijn een belangrijke factor voor deze hoge genotsfactor. Toch ben ik geneigd om de karaktereigenschappen van de gemiddelde Elzasser vigneron als belangrijke oorzaak aan te geven voor de vrolijkheid die we in de wijn terugvinden. Hoe we dit moeten verklaren zou ik niet weten. maar feit is dat, nu ik via de Confrerie St. Etienne kennis heb mogen maken met een aantal wijnmakers, ik ze enorm ben gaan waarderen. Getekend door de geschiedenis zijn de bewoners van de Elzas zichzelf en het leven sterk gaan relativeren. Dit brengt een enorme levensvreugd met zich mee, en dát ervaar ik in hun nabijheid en proef ik terug in de wijnen. Maar wat nu? In het door u samengestelde lijstje kan ik mijn favoriete druivensoort niet terugvinden! De Klevener de Heiligenstein, of Savagnin Rose, heb ik gebombardeerd tot mijn favoriete wijn uit de Elzas. Waarom? Niet vanwege zeen enorme complexiteit, een weergaloze elegantie of een niet te evenaren kracht. Nee. Het iets mysterieuze dat kleeft aan deze druif, de onbekende voorgeschiedenis en de beperkte productie van zo een 100 ha, dat heeft me gegrepen. En natuurlijk omdat het een heerlijke wijn is om te genieten, zowel zijn kleur, in de neus en in de mond. Waar doet hij aan denken? Aan een familielid: een milde uitvoering van de gewürztraminer. En nou niet allemaal er op af, het is snel uitverkocht!