Grosse Gewächse 2011 - Perswijn
Nieuws

Grosse Gewächse 2011

In een korte serie op deze site zullen René van Heusden en Lars Daniëls MV deze week uitgebreid verslag doen van de nieuwe jaargang Grosse Gewächse: 2011. Maakt het 'Elfer' jaar de verwachtingen waar?
De jaren 1811 en 1911 zijn legendarisch in de Duitse wijngebieden. Deze jaargangen leverden wijnen van een bovencategorie, en wekten zodoende hoge verwachtingen voor het volgende Elfer Jahr: 2011. René van Heusden en Lars Daniëls MV zullen nauwgezet onderzoeken of dit jaar zich kan aansluiten bij deze uitzonderlijke edities.

De heren gaan in het tweede deel van het dossier uitgebreid in op de Rieslings. Deze zullen besproken worden per gebied. In het derde deel komen de overige druivenrassen – Spätburgunder, Weissburgunder, Silvaner, Grauburgunder en Lemberger – aan bod. Maar de serie begint met een algemene indruk van de jaargang, en een korte indruk van hoe het jaar klimatologisch en oogst-technisch verliep.

Lees nu het eerste deel van de serie Grosse Gewächse 2011. Ook het tweede en het derde deel zijn nu te lezen.

Reageer op dit item