Werken met wijn, interactieve wijnopleiding voor gevorderden - Perswijn
Nieuws

Werken met wijn, interactieve wijnopleiding voor gevorderden

Het Wijninstituut start op 3 oktober a.s. met de wijnopleiding voor gevorderden: Werken met Wijn. Locatie is de Hogere Hotelschool in Den Haag. De opleiding is bedoeld voor degene die na de wijncursus SWEN-2 of vergelijkbaar verder willen leren over wijn. De opleiding kan een einddoel zijn, maar ook een brug vormen naar de opleiding voor Vinoloog van de Wijnacademie.
Werken met Wijn bestaat uit dertien bijeenkomsten inclusief een examen en wijn-spijsavond op locatie. Elke les kent een specifiek thema en een andere vakspecialist, waaronder: Karel de Graaf (Karel de Graaf Bourgogne agenturen, Albert de Jong (freelance wijnschrijver), Gert Crum (wijnschrijver), Olaf Kerstens (Partners in Wijn).

Praktijkgericht, verrijkend, creatief en interactief zijn de vier kernwoorden die de opleiding omschrijven. De lesstof richt zich op de actualiteit en wordt elk jaar aangepast. Er wordt met behulp van diverse wijnproeftechnieken wijn geproefd. De wijnen zijn van een uitstekende kwaliteit. Tijdens de les is er, aan de hand van vooraf opgegeven stellingen, ruimte voor discussie. De interactie onderling zorgt voor levendige avonden. Werkstukken en een voordracht behoren tot de examenopdrachten binnen deze opleiding.   

Enkele reacties van cursisten (cursusjaar 2011 – 2012, Amsterdam):

Suzan Besuyen, eigenaresse wijn- en olijfoliehandel Appellation:

“Ik heb erg genoten van de cursusavonden en het examen. Hele leuke ervaringen. Je zult me zeker nog terug zien!”

Roland van der Veldt, wijnliefhebber:   

“Het was een erg leerzaam jaar, die mijn wijnkennis weer op een hoger niveau hebben gebracht door bekwame en gepassioneerde vakmensen. Ik had dit jaar niet willen missen.”

Hans van den Akker, wijnliefhebber:

“Ik heb met heel veel plezier deelgenomen. De omschrijving van de opleiding op de website komt overeen met wat de opleiding me in de praktijk heeft gebracht.”

Startdatum: woensdagavond, 3 oktober 2012

Einddatum: 29 mei 2013 (vrijblijvend examen, juni 2013)

Tijd: 19.30 uur – 22.15 uur

Locatie: Hogere Hotelschool Den Haag

Meer informatie en inschrijving: www.werkenmetwijn.nl

Reageer op dit item