Proef Champagne & Sprankelend - Perswijn
Nieuws

Proef Champagne & Sprankelend

Met de verandering in locatie veranderde ook de naam. De meeste wijnliefhebbers waren bekend met ‘Champagne aan Zee & Sprankelend’. Deze proeverij heet tegenwoordig ‘Proef Champagne & Sprankelend’. Noordwijk is dit jaar ingeruild voor Amsterdam. Wel aan het water maar niet meer aan zee. ‘Bubbels aan het IJ’ hoorden we iemand al zeggen. Ondanks het slechte weer kon de organisatie toch 400 gasten verwelkomen.

PC300.jpg
Met de verandering in locatie veranderde ook de naam. De meeste wijnliefhebbers waren bekend met ‘Champagne aan Zee & Sprankelend’. Deze proeverij heet tegenwoordig ‘Proef Champagne & Sprankelend’. Noordwijk is dit jaar ingeruild voor Amsterdam. Wel aan het water maar niet meer aan zee. ‘Bubbels aan het IJ’ hoorden we iemand al zeggen. Ondanks het slechte weer kon de organisatie toch 400 gasten verwelkomen. In de twee zalen was een grote hoeveelheid aan mousserende wijnen en Champagnes te proeven. De bekendste Grandes Marques blonken uit door afwezigheid. Toch waren er ruim voldoende spannende Champagnes en mousserende wijnen te proeven.

Finalewijnen

Op de finaletafel waren de beste mousserende wijnen en de beste Rosé’s Brut te proeven. Hier stonden een paar heel bijzondere wijnen open. Er waren per categorie 10 wijnen. Uit deze wijnen koos het proefpanel van Perswijn de winnaars. Deze werden door het panel blind geproefd.

Winaars Mousserend

1 Ferrari, Giulio Ferrari 1999, Trento

Vinites, 9

2 Codorníu Reserva, Reina Cristina 2006, Cava

Intercaves/Vos & Partners, 7

3 Bellavista, Satèn, Chardonnay, Franciacorta

Vinites, 9

Winnaars Rosé

1 Taittinger, Comtes de Cham¬pagne 2004

Oud Reuchlin & Boelen, 9

2 Bollinger

Verlinden, 9

3 Laurent Perrier

Kwast, 9

Winnaars Millésimé

1 Charles Heidsieck, Blanc des Millenaires, Chardon¬nay 1995

Goessens, 9

2/3 Bollinger, La Grande Année 2000

Verlinden, 9

2/3 Taittinger, Comtes de Champagne 1998, Blanc de blancs

Oud Reuchlin & Boelen

Reageer op dit item