Andermans woordenGevolg van gedoogbeleid

Gevolg van gedoogbeleid

12-12-2016

Harvest Wars: Vineyards losing labor to marijuana growers, who promise easier work for better pay  […]  California’s marijuana and grape growers are at odds over more than water. They also are vying for the same labor pool at harvest time. 

Geen plaats voor zeikerds

Geen plaats voor zeikerds

02-12-2016

Ook de omgang met gasten gaat op zijn manier. Alle gasten worden getrakteerd op dezelfde warme gastvrijheid, maar Floris [patron cuisinier Floris Versluijs] heeft geleerd dat zijn concept niet voor iedereen is.

Un uomo molto particolare

Un uomo molto particolare

30-11-2016

Fred Nijhuis maakte het ons [de redactie van Winelife] wel heel makkelijk dit jaar: hij stuurde gewoon zelf een lijst met zijn wapenfeiten op.

Huiswijn van Youp

Huiswijn van Youp

22-11-2016

Ik zat muurvast en dacht dat op te lossen met drank. Eerst mooie bourgognes (Romanée-Conti was mijn huiswijn), later kwaliteitswhisky en daarna slechte wodka. Tegelijkertijd kwamen de drugs.

De smaak van wijn (deel 3)

De smaak van wijn (deel 3)

22-11-2016

Piscodruif? Pascual Toso Torrontés 2014 Druif: Torrontés Smaak: super gave wijn van een massa-druif (pisco sour), echt leuk!

De smaak van wijn (deel 2)

De smaak van wijn (deel 2)

22-11-2016

Liftende spinnen McLaren Valey [sic] (South Australia) D’Arenberg The Money Spider 2011 Druif: Roussanne Smaak: geweldig verhaal (sap na persing bedekt met spinnen die op de druif meeliften), maar ook een prachtig Roussanne-resultaat, helemaal fijn!  

De smaak van wijn

De smaak van wijn

22-11-2016

Sodeknetter! Henri Maire Vin Jaune Récolte 2003, Arbois Druif: Savignin [sic] Smaak: knetter droog, knetter oxidatief, knetter interessant !!!

Proseccopolitiek

Proseccopolitiek

18-11-2016

Der britische Außenminister Boris Johnson hat sich mit Forderungen nach einem vollen Zugang zum EU-Binnenmarkt bei EU-Kollegen lächerlich gemacht. Das berichtet die britische Zeitung "The Guardian". Demnach habe Johnson dem italienischen Wirtschaftsminister Carlo Calenda den Freihandel mit Italiens Prosecco-Absatz auf der Insel schmackhaft machen wollen.

Mannenwijn

Mannenwijn

31-10-2016

Dubieuze propositie aan de sterreporter van Perswijn.

Herten en zwijnen omleggen, zo doe je dat!

Herten en zwijnen omleggen, zo doe je dat!

24-10-2016

Echoput empowers the drive De Echoput is twee weken lang exclusief het decor voor de presentatie van de Q60, het nieuwe paradepaardje van Infiniti. Doordeweeks laat de krachtpatser genodigden zien wat het onder de motorkap heeft, om vervolgens in de weekenden te mogen rusten en te worden bewonderd door onze hotelgasten. We zijn erg trots om dit grootse event te mogen hosten.

One of the cheapest?

One of the cheapest?

18-10-2016

[Frescobaldi’s] 2013 release is one of the cheapest Masseto vintages on the market. In the US, it was this week available for between $ 600 and $ 700 per bottle at several retailers, in bond. 

Geen stijl

Geen stijl

18-10-2016

Heeft pionier Hamilton Russell last van de wet van de remmende voorsprong? Daar lopen de meningen over uiteen, maar zeker is dat ze zelf ook niet hebben stil gezeten. In 2010 worden veel technische verbeteringen doorgevoerd en in 2015 begroetten ze hun eerste organische vintage. Verder werken ze samen met de University of Burgundy in Dijon, Frankrijk.

Stralend 2016

Stralend 2016

10-10-2016

Après un été aux conditions climatiques hors du commun, le millésime 2016 promet d’être grand et inattendu.  

Leerzaam!

Leerzaam!

10-10-2016

Olivier Leflaive Saint Aubin 1er Cru Door de diversiteit van mineralen in de bodem en de bijzondere ligging heeft deze wijn vanilletonen en een elegante kruidigheid, naast een zeer fijne structuur en fruitaroma’s van perzik, appel en gedroogd fruit.

Krompraat

Krompraat

10-10-2016

De Italiaanse wijn Asti Spumante komt al meer dan 100 jaren voor in de regio Piemonte. De wijn is een zoete bruisende wijn, een beetje te vergelijken met een mousserende schuimwijn [sic!!!]. Asti Spumante wil letterlijk in het Italiaans zeggen: bruisende wijn. De druiven worden gekweekt rondom de koele heuvels en in de frisse bodemgesteldheid wat de druiven een optimale smaak geeft. De wijn wordt gebrouwen [sic!] van een niet zo bekende druif namelijk van de muskaatdruif.

Even wennen?

Even wennen?

10-10-2016

Trend Naturwein: Der liebliche Geruch von Hasenstall Ein Produkt rebellischer Winzer spaltet die Szene - dabei ist nicht einmal klar, was das eigentlich ist: Naturwein. Nach Craft Beer könnte das Getränk dennoch den Markt erobern. Obwohl es gewöhnungsbedürftig schmeckt.

Muziekzaal voor wijnliefhebbers

Muziekzaal voor wijnliefhebbers

10-10-2016

Das Herzstück der Elbphilharmonie: Der große Konzertsaal mit 2.000 Plätzen ist nach dem Weinberg-Prinzip gebaut - mit der Bühne in der Mitte, die von terrassenförmigen Publikumsrängen umgeben ist.

Rare herkomstbenaming

Rare herkomstbenaming

10-10-2016

Schloss Johannisberg Silberlack Appelatie Vdp (sic!!!)

Strenge filmkeuring

Strenge filmkeuring

10-10-2016

Warning: rated mature Opmerkelijke waarschuwing bij het brave filmpje ‘Champagne terroir: geography’ op de site champagne.nl. Expliciete seksscènes in de wijngaarden komen er in ieder geval niet in voor. 

 Wat werden ze vroeger oud!

Wat werden ze vroeger oud!

26-09-2016

[Château Pindefleurs] werd opgericht door Antoine de Sèze, burgemeester van Saint-Émilion in 1625. Zijn zoon, Romain de Sèze, was een beroemde advocaat en verdedigde Lodewijk XVI bij de terechtstelling tijdens de nationale conventie.

Met de wagen ben je er zo

Met de wagen ben je er zo

26-09-2016

Milestii Misti is absoluut een bezoek waard. Een tour of proeverij boek je van tevoren. Kom met de auto en houd er rekening mee dat je ook een plaats voor de gids hebt.

Het ligt niet aan de wijn, maar aan de wijndrinker

Het ligt niet aan de wijn, maar aan de wijndrinker

26-09-2016

"We hebben jaren moeten vechten tegen het imago dat in Nederland geen wijnbouw kan plaatsvinden. Daardoor zijn wij heel fanatiek geworden." Als het weer niet plots drastisch omslaat, verwacht Wijnboer (sic!) Leon Masselink dat 2016 de boeken in gaat als het beste Nederlandse wijnjaar tot nu toe.

Chardonnaymoeders

Chardonnaymoeders

23-09-2016

Liesbeth Bede zou graag wat meer tijd hebben voor haar schrijfwerk, maar om zich in het dorp te handhaven moet ze de leefstijl volgen van ‘volvorijders en chardonnaymoeders’.

Primaire levensbehoeften

Primaire levensbehoeften

23-09-2016

Onmisbaar: liefde, wijn en humor. “Van alledrie veel.” Acteur George van Houts in NRC

AlbariƱo koelen, zo doe je dat

AlbariƱo koelen, zo doe je dat

23-09-2016

Zo presenteerde Vinke [Edwin Vinke, chef van restaurant De Kromme Watergang] een lunchbox met vijf gerechten, met onder meer wulken met droge worst, oester met beenmerg, scheermessen met varkenspoot, kalfshersenen met miso en kokkels met kippenkont. Hij liet daarbij een Schotse King George V whisky van master blender Jim Beveridge van John Walker en een mooie Attis Vinos Albariño Mar van Rias Baixas uit Spanje schenken die op negen meter onder zeewater wordt gekoeld.

  • WINO - doorlopend
  • Winterhalter - t/m?
  • Okhuysen webwinkel - doorlopend?
  • Santa Rita - t/m april 2017
  • Wine in Moderation (gratis en doorlopend) versie 2