Andermans woordenIn plaats van bitterballen

In plaats van bitterballen

02-03-2015

Beste vrienden, levensgenieters en professionelen,   De families van Rennes en Kékkö en het team van het Wijnkasteel nodigen U uit voor de ‘Lente’ presentatie en proeverij. ...

Good(e) point

Good(e) point

23-02-2015

For all their usefulness, points rot the mind when it comes to wine. They are a terribly distorting lens to view the wine world through. This idea of having some personal points threshold is a great illusion. It would be depressing to drink Haut Brion every day, even if you just stuck to great vintages.

Bewezen de goedkoopste!

Bewezen de goedkoopste!

10-02-2015

Casa Campo. Argentijnse wijn. Malbec of chardonnay. Fles 0,75 liter. 3,19  2.49 Advertentie van supermarktketen Hoogvliet voor ‘soepel en rond’ en ‘droog en fris’. Inclusief accijns en BTW…  

Champagnevoetbal

Champagnevoetbal

02-02-2015

"Man kann nicht von Abstiegskampf reden und Champagner-Fußball fordern", sagt Trainer Klopp. Jürgen Klopp, trainer van het door degradatiezorgen geplaagde Borussia Dortmund op spiegel.de.  

Wijnbouw als hydrocultuur

Wijnbouw als hydrocultuur

22-01-2015

Wij importeren o.a. wijnen van Château Saint Maur – Cru Classé, een van de modernste wijnbedrijven van de Provence gelegen in de baai van Saint-Tropez. Tekst van Provence Wijnen Nederland in de catalogus van Wine Professional 2015.

Uitgebloeid viooltje

Uitgebloeid viooltje

20-01-2015

In the Graves, Domaine de Chevalier [2007] offers lovely if straightforward autumnal aromas of blackcurrant, faded violet and peppery tobacco leaf. Ian D’Agata op decanter.com. De wijn in kwestie is destijds overigens gemaakt van druiven.

Op z\'n Belgisch

Op z'n Belgisch

12-01-2015

De meest bekroonde chefkok van België, Peter Goossens, onderhandelt met de fiscus en het gerecht om een vervolging voor belastingontduiking af te kopen. […]

Trainer zijn in Engeland is fantastisch

Trainer zijn in Engeland is fantastisch

09-01-2015

The food is fantastic. Also the wine list is fantastic. Louis van Gaal liet in zijn laatste persconferentie van 2014 in Manchester weten very happy te zijn.

Glaasje op?

Glaasje op?

23-12-2014

Na de Bourgogne, Bordeaux en Moezel presenteert wijnlabel Pays d’Oc IGP, op de valreep van dit jaar, het nieuwe Languedoc-Roussillon glas. Het glas is ontworpen door- (sic) en een initiatief van Dominique Laporte, de beste sommelier van Frankrijk, in samenwerking met de drie interprofessionele organisaties binnen de Languedoc-Roussillon. Dit is de eerste keer dat een sommelier het initiatief heeft genomen om een glas voor een regio te ontwerpen.  

Rode vinificatie volgens Jumbo

Rode vinificatie volgens Jumbo

18-12-2014

“Rode wijn wordt gemaakt van rode [sic] druiven, die bij een wijnbedrijf, licht gekneusd, in grote vaten worden gedaan. Daar worden ze op een lage temperatuur gehouden en zachtjes aangeperst, zodat het sap vrijkomt,” legt Erik [Erik Rozendaal, ‘wijnleverancier’ van Jumbo, red.] uit.

Huwelijksgeschenk

Huwelijksgeschenk

15-12-2014

Voor een vorstelijk paar leefden Boudewijn en Fabiola zuinig. VRT-journalist Flip Feyten haalt een anekdote op over de duizend flessen Hospices de Beaune die de twee kado kregen bij hun huwelijk. Veertien jaar later hadden ze daar slechts veertien van soldaat gemaakt. NRC over het overlijden van de Belgische ex-koningin Fabiola.  

Lekker belangrijk

Lekker belangrijk

11-12-2014

Onlangs hebben de vakbeurzen Vinexpo […] en Wine Professional […] een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten. De samenwerking is er op gericht de positie van beide vakbeurzen te versterken, niet alleen op hun eigen traditionele markten maar ook in Europa en in de rest van de wereld. ...

Esthetisch verantwoord

Esthetisch verantwoord

25-11-2014

Bij een bezoek aan de wijnkelders van Jerez, [sic] kan men niet alleen zien dat de bodega’s mooi zijn vanuit een etisch [sic!] standpunt, maar ook uiterst functioneel zijn voor het rijpingsproces van de sherrywijnen. ...

Overlijden in stijl

Overlijden in stijl

17-11-2014

Hubert de Montille passed away Saturday 1 November at the dining table with family, friends and a glass of Pommard Rugiens 1999. Mededeling op decanter.com. 

Topsport koken

Topsport koken

13-11-2014

Sterrenchef Luc Bellings twee jaar geschorst na doping. Misleidende kop op standaard.be. De schorsing voor de Belgische chef Luc Bellings geldt alleen voor wielerwedstrijden, niet voor zijn keukenactiviteiten.

Mooie vergelijking

Mooie vergelijking

03-11-2014

Boter verhoudt zich tot margarine als een Château Lafite uit 2005 tot een Liebfraumilch uit 1979. Julian Baggini in ‘Deugden van de tafel. Een filosofie van het eten.’

Gastronomische wijn!

Gastronomische wijn!

27-10-2014

Wijn gemaakt van internationale duivenrassen. Door de eindredacteur van Perswijn onderschepte verschrijving in een artikel van de sterreporter van dat prachtblad.

Inturnesjenul

Inturnesjenul

21-10-2014

"Autumn vignard with flowers to enrich the bottum..." Fotobijschrift van een bekend Nederlandse wijnman in de Provence op diens Facebookpagina. Lekkur buhlangrijk.

Wijn is gebottelde poëzie...

Wijn is gebottelde poëzie...

07-10-2014

Maconnetje, Maconnetje in mijn hand… Je bent de lekkerste van het hele Galland! ...

Kunnen we dat ook van wijn zeggen?

Kunnen we dat ook van wijn zeggen?

06-10-2014

Als u het mij vraagt, is een avondje koken uit Ottolenghi als een avond uitgebreide, broeierige seks. Zalig op zijn tijd, maar dan wel ter afwisseling van de vluggertjes. Janneke Vreugdenhil in de NRC over de recepten van Yotam Ottolenghi.

Incroyable

Incroyable

18-09-2014

Made in France, made with love. Mededeling inzake de Franse Wijnbeurs France-Vins, by Sopexa. Er is (bijna) geen woord Frans meer bij.

Driedimensionale wartaal

Driedimensionale wartaal

16-09-2014

Terraces [sic!!!] du Larzac gepromoveerd tot AOC Languedoc-Roussillon.

Rare jongens, die Britten

Rare jongens, die Britten

09-09-2014

Before anyone gets too smug about this [de onkunde van de Fransen als het over wijn gaat], we should remember a recent survey which found that 58 per cent of Britons think Chablis is a grape (it’s a wine region in France) while 43 per cent think chardonnay is a region (it’s the grape used to make Chablis). Victoria Moore in The Telegraph

Driedimensionale wartaal

Driedimensionale wartaal

08-09-2014

Terraces [sic!!!] du Larzac gepromoveerd tot AOC Languedoc-Roussillon. Drinks Slijtersvakblad maakt het in zijn rubriek Vaknieuws wel heel erg bont. Klakkeloos een Franse naam overschrijven uit een Engelse tekst, suggereren dat er een dubbelappellation Langudoc-Roussillon bestaat, en dat je daarnaar zou kunnen promoveren. Help!

Verrassende wijnen uit...

Verrassende wijnen uit...

19-08-2014

Het augustusnummer van Perswijn (editie 5) ligt nu in de winkels en onze webshop! Met reportages vanuit het prachtige Sicilië, de Elzas, en verrassende wijnen uit Cappecedonië [sic!], Turkije.

  • Riedel - doorlopend
  • Wine in Moderation (gratis en doorlopend) versie 2
  • Ribera del Duero Drink Ribera-drink Spain banner
  • Santa Rita - t/m april 2017
  • Bossenbroek B.V. - doorlopend