Wijn van de week: Château Pech Redon, Les Cades 2006 - Perswijn
Wijn van de week

Wijn van de week: Château Pech Redon, Les Cades 2006

Enige tijd geleden hadden we met groot plezier de Château Pech Redon 2005 op de proeftafel. Een mooie, krachtige rode Languedoc, een wijn met diepte en intensiteit, maar voor sommigen niet getypeerd genoeg voor de Languedoc. Waarom niet?

Enige tijd geleden hadden we met groot plezier de Château Pech Redon 2005 op de proeftafel. Een mooie, krachtige rode Languedoc, een wijn met diepte en intensiteit, maar voor sommigen niet getypeerd genoeg voor de Languedoc. Waarom niet? De jaargang 2006 moet het antwoord geven. 2005 heeft vrij veel alcohol, 2006 heeft nervositeit, ras en frisheid. En dat maakt deze wijn nóg spannender.

La Clape was een van de eerste ‘ondergebieden’ van de Coteaux du Languedoc met de eigen naam op het etiket. Logisch: dit is een bijzonder terroir, op en rond een rotsachtige heuvel direct aan de Middellandse Zee, vlak bij de stad Narbonne. De warme zomernachten zorgen voor een goede rijping van de veeleisende druiven van de streek. Les Cades is gebouwd op een fundament van carignan, een druif die lang -ten onrechte- als minderwaardig werd beschouwd. Hij levert een heerlijke, toegankelijke rode wijn op, met zwarte olijven en peper, kersen, intens en elegant, rijp rood en zwart fruit, prui­men, kruidigheid, heerlijk fris. Dat is echt mooie Languedoc, een wijn met karakter, maar ook souplesse, sap en frisheid.

Vinoblesse, € 7,50 (www.vinoblesse.nl)

Reageer op dit item

nl Nederlands