Term ‘cru bourgeois’ verboden - Perswijn
Nieuws

Term ‘cru bourgeois’ verboden

Hebben de klagers tegen het nieuwe klassement uit 2003 van de Crus Bourgeois du Bourgeois du Médoc nu helemaal hun zin? Of hebben ze behalve andermans glazen ook hun eigen glazen ingegooid? Het lijkt op het laatste. Op grond van de ontstane onduidelijkheid is per direct een algeheel verbod uitgevaardigd op het gebruik van de term ‘cru bourgeois’.
Hebben de klagers tegen het nieuwe klassement uit 2003 van de Crus Bourgeois du Bourgeois du Médoc nu helemaal hun zin? Of hebben ze behalve andermans glazen ook hun eigen glazen ingegooid? Het lijkt op het laatste.

Nadat de rechtbank het nieuwe klassement nietig verklaard had en daarmee de facto de door de realiteit van nu volstrekt achterhaalde versie uit 1932 weer in ere had hersteld, heeft nu de Franse overheidsdienst DGCCRF, beter bekend als Répression des Fraudes, voor een opmerkelijke nieuwe ontwikkeling gezorgd. De dienst heeft namelijk aan de betrokkenen laten weten op grond van de ontstane onduidelijkheid per direct een algeheel verbod uit te vaardigen op het gebruik van de term ‘cru bourgeois’. Wie daar nu mee geholpen is, is volstrekt onduidelijk. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Reageer op dit item

nl Nederlands