Paneldiner Perswijn - Perswijn
Nieuws

Paneldiner Perswijn

De trouwe lezers weten het, maar niet iedereen zal op de hoogte zijn. Het Perwijn proefpanel komt elke week bij elkaar om blind de wijnen voor het tijdschrift te proeven. Elke dinsdagavond worden in de kelder aan de Middenweg in Amsterdam de wijnen geproefd waarvan de notities elke acht weken in Perswijn staan. Week in week uit komen de dames en heren op hun vrije avond  bij elkaar om in gepaste stilte de verschillende proefthema’s ‘weg te werken’.
De trouwe lezers weten het, maar niet iedereen zal op de hoogte zijn. Het Perwijn proefpanel komt elke week bij elkaar om blind de wijnen voor het tijdschrift te proeven. Elke dinsdagavond worden in de kelder aan de Middenweg in Amsterdam de wijnen geproefd waarvan de notities elke acht weken in Perswijn staan. Week in week uit komen de dames en heren op hun vrije avond  bij elkaar om in gepaste stilte de verschillende proefthema’s ‘weg te werken’. Een dinsdagavond in december is er echter ruimte voor het inmiddels beroemde ‘paneldiner’. Elk panellid neemt een of meer wijnen mee om aan de collega’s te laten proeven. Hoofdredacteur Ronald de Groot zorgt er voor dat er vergelijkbare wijnen in het glas komen. Elk paartje wordt begeleid door een klein hapje. Hieronder de lijst van dinsdag 14 december. We kijken alweer uit naar de volgende editie!

Blini met een salade van gerookte schelvis, crème fraîche, kappertjes, platte peterselie en rode ui

Pommery Cuvée Louise 1998

Fut de Chene 1999 van Henri Giraud

Foie Gras met een pittige chutney van mango

Meursault Perrières 2003, Germain

Chevalier-Montrachet 1988, Domaine Leflaive

Oesters met beurre blanc

Gosset Cuvée 425e anniversaire

Chablis Les Preuses 2005, Dauvissat

Salade van king crab met avocado, witlof, appel en crème fraîche

Domaine des Baumard Savennières Clos du Papillon 1999

Weingut Reinhold Haart, 1990 Piesporter Goldtröpfchen Riesling Auslese

Goldkapsel

Gerookte zalm met rivierkreeftenstaartjes, Hollandse garnalen en bieslook, croutons

Condrieu 1996, Coteau du Vernon, Georges Vernay

Beaucastel Blanc VV 1997, Châteauneuf-du-Pape

Gebakken zwezerik met kalfsfond en amontillado sherry

Puligny-Montrachet Champs-Canet 1998, Sauzet

Cotes-du-Jura Les Chalasses 2008 van Ganevat

Gekonfijte pootjes van kwartel met spruiten en balsamico

Pichon-Lalande 89

Pichon-Longueville 89

Risotto met truffel

Château Bouscassé ‘Vieilles Vignes’ 1990

Montus Prestige 1988

Wilde eend met een puree van selderijknol

Hermitage La Chapelle 1989 Jaboulet

Hermitage La Chapelle 1990 Jaboulet

Lamsrack met peultjes

Château Beychevelle 1982

Vega Sicilia Unico 1982

Ribeye met cantharel en spekjes

Léoville-Barton 1970

Pavie-Macquin 1970

Léoville-Las-Cases 1970

Léoville-Poyferré 1970

Trio van kaas

Clos Vougeot 1999, Vincent Girardin

Pavie 1955

Omgekeerde appeltaart met walnoten, vijgen en crème fraîche

Climens 1983, Sauternes

Reageer op dit item

nl Nederlands