Morgenhof Estate Chardonnay 2008 - Perswijn
Wijn van de week

Morgenhof Estate Chardonnay 2008

De discussies over het waarom en waar zullen bij chardonnay wel nooit ophouden. Feit is dat deze druif het bijna overal doet, en ook bijna overal goede wijnen kan opleveren. Morgenhof ligt heel mooi op de koele, zuidwestelijke uitlopers van de Simonsberg. Hun Chardonnay is helemaal gemaakt volgens het boekje.

Wvdw_22_groot.jpg

De discussies over het waarom en waar zullen bij chardonnay wel nooit ophouden. Feit is dat deze druif het bijna overal doet, en ook bijna overal goede wijnen kan opleveren. De prachtige frisheid van mooie Bourgognes wordt zelden geëvenaard, omdat het klimaat en de kalkhoudende grond van die streek niet te imiteren zijn. Maar er komen zeker mooie exemplaren uit de Nieuwe Wereld, vooral van dicht bij het koele oceaanwater.

Morgenhof ligt heel mooi op de koele, zuidwestelijke uitlopers van de Simonsberg. Hun Chardonnay is helemaal gemaakt volgens het boekje. Hij wordt vergist en acht maanden gerijpt op Franse Bourgognevaten. Dat is de kracht van het moderne wijn maken: je kunt de beste methoden overal toepassen. En hier is dat al helemaal vanzelfsprekend, met de familie Cointreau als eigenaar… De geur is verleidelijk, mooi getoast, met amandelen, perzik en vanille; een mooie rijke smaak, met kracht en goede zuren.

Morgenhof Estate

Chardonnay 2008

Simonsberg, Stellenbosch

Glashelderwijn, 7,32

***(*)

Reageer op dit item

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.